Castells
Ara Castells 09/09/2023

Mor Roser Herreros, castellera emblemàtica dels Capgrossos de Mataró

L'excap de colla dels mataronins va perdre la vida en un accident de trànsit aquest divendres a l'AP-7

1 min
Fotografia de Roser Herreros en un folre dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró comunicaven aquest divendres la tràgica mort als 37 anys de Roser Herreros –coneguda com a Herre– en un tràgic accident de trànsit, després que el vehicle que conduïa xoqués amb un camió avariat a l'autopista AP-7.

Herreros era una de les figures més emblemàtiques dels Capgrossos i també del món casteller. La seva trajectòria castellera comença de ben petita, als poms de dalt dels mataronins i sent un puntal de la colla dels troncs. Alhora, més tard va esdevenir cap de canalla i cap de colla dels de la camisa blau marí. En la seva etapa universitària també va formar part dels Arreplegats de la Zona Universitària.

La transcendència de l'Herre, però, anava molt més lluny de la trajectòria castellera. El seu amor per la colla i pels castells el transmetia amb una passió desenfrenada, acompanyat d'un gran carisma. L'impacte de la notícia s'ha fet palès amb la reacció i les mostres de condol de les colles i del món casteller, també a través de la xarxa X, l'antic Twitter. Arran de la pèrdua, els Capgrossos han cancel·lat el viatge que tenien previst fer aquest cap de setmana al País Basc.

stats