Ara Castells 04/08/2017

Els Nens del Vendrell ho volen tot

La diada castellera de Llorenç del Penedès serà un dels escenaris que acollirà construccions de nou pisos d'alçada aquest cap de setmana

Efren Garcia
2 min
Els Nens criden els seus castellers i aficionats amb l'etiqueta #ALlorençTOT

BarcelonaSi una cosa han demostrat al llarg de la història els Nens del Vendrell, això és la seva tenacitat i perseverança. Després d'haver de desmuntar dos cops el quatre de nou amb folre el 26 de juliol, l'actuació castellera de la festa major de Llorenç del Penedès es presenta diumenge com la revàlida dels nou pisos. La colla del Baix Penedès afrontarà la cita flanquejada per dues formacions que venen d'exhibir els seus millors castells: la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls.

A Llorenç del Penedès els Nens s'hi troben com a casa seva: alguns castellers participen en la diada que els aficionats de la localitat organitzen cada any i que enguany tindrà lloc dilluns a la nit, i la colla qualifica la plaça de la Vila com la segona més estimada. No és d'estranyar, doncs, que diumenge hi vulguin anar amb les seves millors gales, si és possible, després d'estrenar per Santa Anna dues estructures com les del cinc de vuit i el pilar de set folrat. Al Vendrell, però, va quedar una construcció sense fer, i és per això que volen treure's l'espina a la localitat veïna. La colla, que va assajar dilluns i dimecres, hi arribarà després d'actuar divendres al vespre a Sant Vicenç de Calders, on tenen previst fer alguna prova -molt possiblement del quatre de nou folrat- després de la diada. Els Nens han apostat fort per aquesta diada: han cridat els seus castellers a les xarxes socials amb l'etiqueta #ALlorençTOT i han recordat com l'any 2015, després de completar el primer cinc de vuit de la colla per Santa Anna, el van repetir a Llorenç. Cal recordar que fins ara només han completat el quatre folrat en una ocasió, a la diada de Santa Teresa del curs passat.

Després de completar tres castells de gamma extra a la diada de la festa major de Vilanova i la Geltrú, la Colla Jove Xiquets de Tarragona es perfila com una de les formacions de moda. Amb la diada de Sant Magí a tocar, els tarragonins centraran els seus esforços a rodar estructures de futur, però cal esperar que aquesta feina no arribi en detriment dels castells de nou pisos. D'altra banda, l'increment de moral de la diada de Firagost hauria de servir a la Colla Joves Xiquets de Valls perquè es plantegi l'actuació en plenitud de facultats. Els vallencs coneixen bé el seu calendari i, si bé la cita no està marcada en fluorescent a les seves agendes, són conscients que el nivell exhibit per les altres dues formacions els obliga a mostrar el seu nivell. Diumenge podrien centrar la seva atenció a rodar les estructures de la gamma alta de vuit destinades a esdevenir castells de gamma extra, però no es descarta la possibilitat de plantar cara a algun castell de nou pisos.

Les tres colles presenten un gran nivell pilaner que podria fer de l'última ronda de la diada de diumenge un dels moments més atractius.

stats