Ara Castells 13/10/2017

Un pas més cap als nou pisos

Els Castellers de Sant Cugat aconsegueixen la seva vint-i-cinquena aleta de la gamma alta de vuit

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sant Cugat es troben a les portes d'intentar els castells de nou pisos

BarcelonaLa diada castellera de la festa major de Caldes de Montbui va servir perquè els Castellers de Sant Cugat s'apropessin una mica més a l'objectiu marcat per la tècnica en aquest segon tram de temporada. La colla del Vallès va descarregar el cinc de vuit per cinquè cop en el seu historial i va sumar així vint-i-cinc castells de la gamma alta de vuit entre els carregats i descarregats. La colla amfitriona va completar la millor actuació de l'any en estrenar el tres de set amb agulla, i els Minyons de Terrassa van centrar-se a rodar les seves estructures bàsiques de cara a alçar-les un pis per la diada dels Castellers de Sants.

A poc a poc i sense fer gaire soroll, els Castellers de Sant Cugat treballen intensament per plantar cara per primer cop als castells de nou pisos. La seva projecció els últims anys els ha portat de completar la tripleta de castells de vuit pisos a estrenar construccions com el cinc o el set de vuit. A Caldes de Montbui, els gausacs van descarregar el segon cinc de vuit de la temporada, després d'un intent desmuntat. Van completar el tres de vuit però van ensopegar dos cops amb un dos de vuit folrat que ja dominen amb solvència. El camí cap als nou pisos fa necessari rodar nous castellers de folre, i això va fer que la colla interpretés els dos intents desmuntats com un accident sense més importància. Els de Sant Cugat viatgen a hores d'ara cap a Londres, on dissabte actuaran conjuntament amb la colla castellera de la ciutat anglesa, de la qual son padrins.

Cal destacar l'actuació de l'agrupació amfitriona, els Castellers de Caldes, ja que va aprofitar la cita per a estrenar el tres de set amb agulla i completar la seva millor actuació de la temporada. Amb un bagatge de sis castells bàsics de set, els escaldats van dur a plaça per primer cop enguany una construcció de la gamma alta de set, el tres amb agulla. Després d'un intent desmuntat, van fer-lo seu i van arrodonir la primera actuació de l'any amb tres estructures de set pisos.

Els Minyons de Terrassa, que diumenge actuen a Barcelona en la diada dels Castellers de Sants, van decidir rodar les seves estructures bàsiques de vuit, el tres i el quatre, així com el dos de set. La seva clàssica de castells de vuit els ha de servir per encarar amb garanties una actuació en la qual els ‘borinots’ podrien provar per primer cop enguany el dos de nou emmanillat.

Castellers de Caldes: 3d7, id 3d7a, 3d7a, 4d7, P5

Castellers de Sant Cugat: id 5d8, 5d8, 3d8, id 2d8f, id 2d8f, 2 P5

Minyons de Terrassa: 3d8, 2d7, 4d8, P6 c

stats