Ara Castells 09/08/2015

La pluja fa renunciar als castells de nou a Vilafranca

La diada de Cal Figarot canvia forçosament d'emplaçament i es trasllada al local dels verds limitant l'alçada dels castells a un màxim de vuit pisos

Carolina Martín
2 min
El sostre de Cal Figarot delimita l'alçada dels castells de la diada vilafranquina. CASTELLERS DE VILAFRANCA

BarcelonaLa diada del local dels Castellers de Vilafranca aquesta temporada ha fet honor al seu nom i, degut al ruixat que va remullar la capital del Penedès dissabte, s'ha celebrat a l'interior del Cal Figarot, el local d'assaig dels vilafranquins. Les limitacions d'alçada que implicava els trasllat van fer-se notar i les colles van haver d'adaptar les seves estructures a la nova situació.

D'entrada els Castellers de Vilafranca van haver de renunciar als castells de nou pisos, però no van desaprofitar l'ocasió, que els va servir per rodar construccions de la gamma alta de vuit. El quatre i el tres de vuit amb agulla van ser els castells que van alçar per iniciar la diada i recuperar sensacions després de la caiguda del tres de nou amb folre i agulla que van patir a la diada de Les Santes de Mataró. A tercera ronda el dos de vuit folrat no va suposar cap entrebanc pels Verds, que enguany ja han descarregat en quatre vegades ocasions el dos emmanillat i han demostrat que li tenen la mida ben agafada.

Els Castellers de la Vila de Gràcia encaraven l'últim cap de setmana abans de la seva festa major. Si bé no van poder seguir el programa preparat, sí que els va servir per rodar els castells bàsics de vuit i el dos de set, que podrien alçar amb un pis més la setmana vinent a la festa major de la vila gracienca.

Lluny de casa, els Margeners de Guissona van poder alçar el quatre de set, els dos de sis i el quatre de sis amb agulla, construccions a l'abast dels de la camisa marró que es troben a un mes de la seva festa major i encara els resten dues sortides més per poder seguir preparant els seus màxims castells.

Els Xiquets de Cambrils carreguen el primer 4d7 després de la seva refundació. XIQUETS DE CAMBRILS

Finalment, els Xiquets de Cambrils van ser els qui van treure'n més rendiment de la jornada. La colla va aconseguir dissabte el seu primer castell de set després de la seva refundació, el quatre de set, que va quedar-se en carregat. A segona ronda els cambrilencs no van arronsar-se i van seguir apostant fort i provant el tres de set. En aquesta ocasió l'estructura va cedir abans de l'aleta, i a la ronda de repetició van optar per assegurar i fer-lo amb un pis menys. La colla del Baix Camp veu com la seva progressió no s'atura i ja ha aconseguit tastar l'aleta dels set pisos; tot i així ell seu objectiu és que sigui un plat que pugui assaborir sovint a partir d'ara.

En finalitzar l'actuació, i ja sense pluja, les colles van sortir al carrer on van poder fer proves de cara als propers reptes de la temporada. Els Castellers de Vilafranca van col·locar sisens al tres de deu amb folre i manilles que volen estrenar a la diada de Sant Fèlix mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia van provar el tres de nou amb folre que intentaran a la diada de la seva festa major.

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d8, 4d8, 2d7, P4, P5, P4

Castellers de Vilafranca: 4d8a, 3d8a, 2d8f

Margeners de Guissona: 4d7, 2d6, 4d6a, P5

Xiquets de Cambril: 4d7 c, i 3d7, 3d6, P4, P4

stats