Ara Castells 28/06/2015

El Prat de Llobregat celebra el bateig de la seva colla castellera

L'acte va servir per veure la millor versió dels ‘pota blava’, que van estrenar la camisa identificativa completant la seva millor actuació

Efren Garcia
3 min
Els Castellers del Prat de Llobregat descarreguen el primer 3d6a de la seva història / EFREN GARCIA

El Prat de LlobregatEls Castellers del Prat completen per primer cop tres castells de sis pisos en un bateig oficial ple d'emocions. Els van acompanyar els Castellers de Cornellà de Llobregat, que van resoldre sense problemes els dos castells bàsics de set i uns Laietans de Gramenet poc encertats, que van arribar a desmuntar en tres ocasions un tres de sis gairebé coronat.

En qualsevol altre diada del calendari casteller caldria destacar el resultat de la formació local, que va brillar per la qualitat dels seus castells i la seva efectivitat, el nivell de colla de set dels padrins de Cornellà o la tossuderia dels Laietans. Ahir, però, es celebrava un dia d'emocions i records. Una jornada que els Castellers del Prat recordaran sempre. Els nervis, les mirades, la joia del primer castell, l'estrena de la camisa blava o l'esclat d'alegria amb el primer tres de sis amb agulla passen aquest cop per sobre de les estructures i els rànquings.

Els del Baix Llobregat van agafar forces junts abans de l'actuació al Parc del Fondo d'en Peixo. La tensió i la impaciència es podia palpar en cada rotllo de castellers; un grup d'adolescents en un banc, uns joves rient i saludant els seus padrins de Cornellà, els més veterans agafant forces i una cap de colla nerviosa pintant de blau les galtes dels seus companys.

En arribar a la plaça de la Vila, els Castellers del Prat, encara amb camisa blanca, semblaven estrelles de cinema assetjats per la munió de fotògrafs, amics i familiars. A poc a poc, l'espai va començar a tenyir-se del blau de les samarretes dels pota blava i la diada va posar-se en marxa amb els corresponents pilars de quatre. Els locals van decidir començar tercers en l'ordre de plaça i bastir primer el quatre de sis, que van completar sense complicacions. La primera celebració va dur els castelleres fins a un dels carrers que desemboquen en la plaça. Dibuixada la primera aleta de sis del seu bateig, era el moment de vestir la camisa blava i celebrar que ja es podien considerar colla castellera. A partir d'aquest moment, els nervis van anar-se dissolent. Van descarregar el tres de sis, igualant els seus millors registres, i van encarar una tercera ronda per pujar nota. El seu tercer castell va ser el primer tres de sis amb agulla de la seva història, bastit un cop més amb aparent veterania. Aturada la sacsejada de l'enxaneta en parar al pis de dosos, van desmuntar l'estructura exterior deixant lliure un pilar que va treballar amb comoditat en el seu encaix amb la pinya. Els Castellers del Prat aconseguien descarregar per primer cop tres castells de sis pisos en una mateixa diada i per celebrar-ho van acomiadar-se amb tres pilars simultanis.

Cremant l'última pólvora del primer tram de temporada, els Castellers de Cornellà van premiar la plaça amb el nivell dels castells de set sense exigir-se en excés. Van descarregar amb facilitat un quatre de set pensat en rodar castellers de cara a l'assalt al de vuit pisos, i van sumar-hi un tres sense secrets. Van completar la seva actuació amb el quatre de sis amb agulla i el pilar de cinc. Els Laietans no van estar encertats al Prat. Van desmuntar el tres de sis en tres ocasions. Els dubtes de la canalla i un pis de dosos un pèl tou van fer que tornessin a casa sense el premi de l'aleta. Els de la camisa verda van renunciar a provar cap altra estructura i, tot i que haurien tingut opció, van evitar allargar innecessàriament l'actuació amb més intents. Davant de la impossibilitat de millorar-ne el resultat, van optar per premiar tres castellers amb disminucions, fent-los fer de baixos de tres pilars de tres de comiat.

Laietans de Gramenet: P4, id 3d6, id 3d6, id 3d6, 3 P3

Castellers de Cornellà: P4, 4d7, 3d7, 4d6a, P5

Castellers del Prat de Llobregat: P4, 4d6, 3d6, 3d6a, 3 P4

stats