Ara Castells 16/07/2018

Les principals novetats del cap de setmana

Repàs dels resultats més destacats del 14 i 15 de juliol

Guillem Andrés
2 min
2d7 dels Castellers de Lleida

BarcelonaAmb el viatge dels Castellers de Vilafranca a Euskadi i la posada en marxa de les dues colles vallenques després del trajecte a Washington, aquest cap de setmana el protagonisme se l'ha emportat la Jove de Tarragona, tot i l'actuació destacada de la Vella a Altafulla. A més, també s'han produït diverses estrenes en castells de set. A continuació repassem els resultats més destacats del cap de setmana.

La Jove de Tarragona torna amb força

Els de la camisa lila arribaven aquest dissabte a Torredembarra amb una gran feina d'assaig en l'última setmana que havia de suplir el descans de l'anterior. D'aquesta manera castells com el nou de vuit o el cinc de nou amb folre podien sortir a plaça si la colla responia al pati i es feien bones proves. Finalment va ser l'últim el que va veure la llum a Torredembarra i, tot i presentar força canvis respecte a la temporada passada, es va completar molt bé. Els tarragonins, a més, també van estrenar el pilar de set amb folre en una actuació que aplana el camí de cara a les pròximes actuacions destacades, com la de Vilanova i la Geltrú el 28 de juliol.

Els Castellers de Lleida i els Castellers de Cerdanyola estrenen el 2d7

Aquestes dues colles s'han desplaçat aquest cap de setmana a Barcelona amb l'objectiu principal de completar el primer dos de set de l'any. Els Castellers de Cerdanyola van poder carregar el 2d7 dissabte a la Festa Major del Raval, castell límit per als de la camisa verda, ja que només n'han pogut descarregar un al llarg de la seva història. Els que sí que el van poder completar van ser els Castellers de Lleida diumenge al Poble-sec. Els lleidatans, per tant, avancen tres mesos el dos de set respecte a la temporada anterior, en què només en van poder descarregar dos.

Els Nois de la Torre més bons

L'actuació del Quadre de Santa Rosalia és una de les cites més destacades del calendari dels Nois de la Torre. Després del final de la temporada anterior i d'un bon inici d'any, els del Baix Gaià arribaven amb un programa de màxims. L'actuació va ser rodona per als Nois de la Torre, que, a més de sumar el segon cinc de set de l'any, van fer el primer set de set i tres de set per sota de la temporada. Aquesta actuació es converteix en la segona millor dels de la camisa blau cel després de la del Concurs del 1982, cita en la qual aquest any de moment estan classificats per a la jornada del dissabte.

Altres resultats destacats

El cap de setmana també ha deixat altres estrenes, com la del pilar de sis dels Capgrossos de Mataró, que a més presenta canvis en la part superior de l'espadat. De la mateixa manera, els Castellers del Poble Sec han completat el primer set de set de l'any i els Castellers d'Altafulla el quatre de set.

stats