Castells

Protagonisme per a les colles de 8 per engegar el juliol

Cap de setmana rodó per als Marrecs de Salt, amb els primers 3 de 8 i pilar de 6 de l'any

2 min
3d8 dels Marrecs de Salt

Després d’un gran repunt en la setmana de Sant Joan, en aquesta arrancada de juliol hem tingut una petita treva entre les principals colles. Així, el cap de setmana s’ha tancat sense cap castell de 9. Els màxims registres els han fet la Jove de Tarragona i la Joves de Valls, amb el 4 de 8 amb agulla com a millor castell. Els Capgrossos de Mataró tampoc han portat els nou pisos a Vic, on han completat la tripleta de 8, i la Colla Vella ha tingut una actuació tranquil·la amb la clàssica de 8.

Marrecs triomfen en la gamma de 8

El cap de setmana, per tant, ha estat protagonitzat principalment per les colles de 8. Els que n’han sortit més beneficiats han sigut els Marrecs de Salt, que han completat el primer 3 de 8 i pilar de 6 de la temporada. L’espadat, a més, és tot just el segon de la seva història i el primer descarregat amb una dona a terços. Alhora, la bona actuació els col·loca provisionalment en la jornada de diumenge del Concurs de Castells. Els Sagals d’Osona també han atacat el 3 de 8, però tot just l’han pogut carregar. El mateix resultat han obtingut els Bordegassos de Vilanova, en aquest cas amb el 4 de 8.

També s’han vist castells de 8 dels Nens del Vendrell, els Castellers de Sabadell i els Xics de Granollers.

Per la seva banda, la Jove de Barcelona ha completat el seu segon 2 de 7 de la història. Els de la camisa grana estaven en disposició de fer la seva millor actuació, però han desmuntat el 4 de 8 en dues ocasions. Així, han tancat amb castells de 7.

Caldes hi posa l’agulla

Els Castellers de Caldes també han fet un gran pas: han descarregat els seus primers 3 i 4 de 7 amb l’agulla de la temporada.

Del cap de setmana també destaca una altra bona actuació dels Castellers de Mollet, que s'han consolidat en la gamma mitjana de 7.

stats