Ara Castells 06/11/2017

Raül Romeva fa una crida a tot el món casteller

El missatge s'ha transmès a través del compte oficial dels Castellers de Sant Cugat

Ara
2 min
La diplomàcia catalana ha de tirar d’imaginació per fer-se present al món.

Sant CugatRaül Romeva i Rueda, conseller d'Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, empresonat el 2 de novembre juntament amb els consellers Junqueras, Turull, Rull, Bassa, Forn, Mundó i Borràs, acusats d'orquestrar un pla per proclamar la independència i generar “inestabilitat política i econòmica”, s'ha dirigit al món casteller per demanar que surti al carrer a reivindicar “la dignitat que el poble de Catalunya mereix”.

A través dels Castellers de Sant Cugat, formació castellera de la qual forma part, Romeva i la seva família han volgut agrair les mostres de suport i afecte rebudes. Els gausacs, sobrenom amb el qual es coneix la colla del Vallès Occidental, han transmès al seu compte oficial de Twitter el següent missatge de Romeva dirigit al món casteller: “En primer lloc, agraïm moltíssim totes les mostres de suport i afecte que ens envieu i que ens estan arribant. En segon lloc, encoratgem cadascun dels castellers de totes les colles a fer pinya, en el sentit més ampli de la paraula, a sortir al carrer i reivindicar la dignitat que el poble de Catalunya mereix, així com també les seves institucions. Ni un pas enrere”.

El 2 de novembre, centenars de persones va concentrar-se davant de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per mostrar el seu suport al Govern. Els Castellers de Sant Cugat van fer públic un comunicat en el qual van manifestar el seu suport incondicional als detinguts i en especial al conseller Romeva i a la seva família, i van afegir-se a les protestes alçant un pilar de quatre i mostrant una pancarta que demanava democràcia. El món casteller al complert va bolcar-se amb els gausacs i les mostres d'afecte s'han reproduït a les xarxes socials durant tots aquests dies.

Des d'aquell moment han sigut moltes les diades castelleres que s'han posat en marxa després de la lectura de comunicats exigint la llibertat dels presos polítics i manifestant el compromís dels castellers amb les institucions catalanes.

stats