Ara Castells 21/04/2018

La revolució castellera arriba també a Sant Esteve de les Roures

En els últims dies el fictici municipi de moda a les xarxes socials ha estrenat una desena de colles

Efren Garcia
2 min
Detall del 3d9f de la Colla Joves a la diada del Firagost. PERE TODA / AJUNTAMENT DE VALLS

BarcelonaEl fenomen viral del moment a Twitter, el municipi digital de Sant Esteve de les Roures, ha arribat amb força al món casteller. En només tres dies han aparegut onze noves colles castelleres que s'afegeixen als Castellers de Sant Esteve de les Roures, apareguts a principis del mes d’abril. És tant gran el creixement que en les últimes hores ha aparegut fins i tot una Coordinadora de Colles Castelleres pròpia que, tenint en compte els perfils de cada agrupació, de ben segur tindrà molta feina.

Castellers, Capsigranys, Colla Jove, Galifardeus, Colla Nova, Colla Vella, Jovencells, Colla Castellera, Joves Xiquets, Xiquets, Vella Xiquets i Tocacollons són les dotze formacions de moda en el món casteller actualment. Formacions convencionals com les dels Marrecs de Salt ja els han donat la benvinguda i fins i tot els Castellers de la Vila de Gràcia s'han atrevit a lligar alguna actuació de forma conjunta. La ràpida proliferació de grups castellers al fictici municipi ha obligat al perfil de l'Ajuntament -també fictici- a intervenir per posar pau de cara a les Festes de Sant Esteve.

Els usuaris de Twitter han tirat d'inventiva i de bon humor per dissenyar els perfils de cada formació però no han pogut evitar la reiteració d'alguns temes recorrents. Així doncs són tres les colles que assagen a la plaça 1 d'octubre els dimarts i els divendres, dues més proposen declarar la vila quilòmetre zero del món casteller i tres d'elles reivindiquen ser la degana del municipi. La Colla Vella de Sant Esteve de les Roures, que com no podia ser d'una altra forma manté una important rivalitat amb la Colla Jove, ha anunciat ja que està negociant els seus drets d'imatge amb RouresTV mentre que els Galifardeus afirmen haver acordat en assemblea no cedir els seus drets a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Si Barcelona s'havia erigit des de fa força anys en la ciutat amb més colles pròpies -set constituïdes i una en formació actualment-, Sant Esteve de les Roures els hauria avançat ja superant qualsevol espectativa. El més curiós és que, potser de forma involuntària, el municipi de moda del moment ha adoptat fins i tot el model barceloní amb la creació de la seva pròpia Coordinadora de Colles Castelleres.

Una agenda carregada d'actuacions

L'agrupació més activa aquest cap de setmana és la dels Galifardeus, que actuaran dissabte, diumenge i dilluns. La Colla Vella té previst alçar un pilar dissabte a la mitja part del proper partit del club d'hoquei del municipi i diumenge estrenaran el seu nou bus personalitzat. Els Castellers de Sant Esteve i la Colla Jove es veuran les cares en la prèvia de Sant Jordi mentre que la Colla Joves Xiquets de Sant Esteve celebra diumenge la diada del Groller. Els Capsigranys actuaran per Sant Jordi, coincidiran amb la Colla Castellera de Sant Esteve, que ha traslladat la seva actuació al Parc de la República dels 8 segons.

stats