Ara Castells 03/05/2016

Els Sagals d'Osona organitzen una campanya benèfica en favor de la salut mental

Sota el lema “Ens traurem la camisa a favor de la salut mental” la colla castellera osonenca es proposa recaptar fons destinats al programa ‘Respir’

Efren Garcia
2 min
La desfilada tindrà lloc el proper dia 29 de maig a Vic

BarcelonaLa colla castellera dels Sagals d'Osona pujarà a la passarel·la per segona temporada consecutiva amb l'objectiu, enguany, de col·laborar amb el programa ‘Respir’ de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, que ofereix a persones amb problemes de salut mental sortides d'oci a diferents punts de Catalunya. L'acte benèfic està tenint força impacte a les xarxes socials i entre diverses colles castelleres de tot el país que hi han donat el seu suport tot afegint-se a la campanya “Ens traurem la camisa a favor de la salut mental”.

Després de la bona acollida l'any passat de la desfilada de moda contra el càncer, els Sagals han presentat la nova campanya benèfica que ja fa uns dies que corre per les xarxes socials. La formació castellera organitzarà el proper 29 de maig una desfilada, que tindrà als propis membres de la colla com a models, i que es celebrarà a l'Orfeó Vigatà. Tota la recaptació de les entrades de l'acte, que costaran 5 euros, i de l'acte es destinarà al programa ‘Respir’ que pretén pal·liar els problemes de salut mental a qui els pateixen i als seus cuidadors. Fins llavors han decidit sensibilitzar els seus seguidors a Twitter i a Facebook fent servir les etiquetes #enstraiemlacamisa, #salutmental i #comtuicomjo.

Els Sagals han iniciat la difusió de diversos cartells en els que apareixen membres de la colla traient-se la camisa i enviant missatges positius i normalizadors sobre la salut mental. La seva iniciativa ha estat seguida per moltes persones i per castellers d'altres colles com els Castellers d'Esplugues, els Castellers de Montcada, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, els Xoriguers de la Universitat de Girona, els Castellers de Sabadell o els Xics de Granollers, que també han decidit fotografiar-se traient-se la camisa.

La campanya compta amb la col·laboració de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona, la Fundació del Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, el Consorci Hospitalari de Vic i l'Ajuntament de Vic com a entitats, a banda del suport també de les famílies afectades, professionals i serveis comunitaris. També Arnau Tordera, cantant del grup Obeses, aportarà el seu gra de sorra fent una petita actuació durant l'acte.

stats