Ara Castells 29/09/2019

Sant Miquel marca l’impàs per encarar l’últim esprint de la temporada

La plaça de la Paeria de Lleida gaudeix amb els castells de nou pisos de les colles convidades

Efren Garcia
3 min
La Colla Vella dels Xiquets de Valls completa el 3d9f a Lleida

La festa major de Lleida ha servit de banc de treball per a les tres agrupacions convidades que, tot i renunciar a premis superiors, no han descartat les construccions de nou pisos. Si bé ho han provat de nou, la colla amfitriona no ha pogut arrodonir la festa descarregant per primer cop enguany el quatre de vuit. Després de desmuntar el carro gros en dues ocasions han optat per arrodonir una jornada amb tres castells de la gamma alta de set.

Els Castellers de Lleida han volgut aprofitar la diada de la seva festa major per consolidar un pas endavant que enguany els està costant molt de materialitzar. Han atacat el dos de set com a primer castell i, tot i un remolí constant, l’han pogut fer seu. Els pisos superiors s’han estirat durant el descens però han demostrat que, amb confiança, hauria de ser una construcció del tot al seu abast. Els nervis, però, han aparegut quan han encarat el quatre de vuit. Si bé l’estructura s’ha alçat correctament, la canalla no ho ha vist clar i han decidit desmuntar-la. Ho han provat per segon cop, però, amb símptomes similars, el resultat ha tornat a ser el mateix. Han completat el set de set amb comoditat, i tot i les ganes de repetir el castell de vuit pisos, han decidit finalitzar la seva actuació amb un cinc de set que han hagut de treballar per la part alta.

Tot i no anar avui sobrats d’efectius, la Colla Joves Xiquets de Valls ha volgut recuperar les sensacions dels nou pisos. Han aprofitat la col·laboració de la resta de colles per alçar el tres de nou amb folre en el primer torn. El tres s’ha comportat amb correcció, però una de les rengles ha anat perdent mides des de l’inici. Han aguantat bé l’aleta, però, quan ja semblava que el descarregarien sense complicacions, s’ha acabat trencant. Han aparcat el quatre i han redreçat la seva actuació amb el dos de vuit folrat. Recuperades les baixes que havien allunyat la colla dels pilars importants, han decidit provar el quatre de vuit amb el pilar per arrodonir les seves rondes de castells i ho han fet amb excel·lència.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aparcat aquest cap de setmana les construccions de la gamma extra amb l’objectiu de rodar les estructures que han de formar part del tram final del curs. Han aprofitat el seu tres de nou amb folre d’inici per ajustar els canvis en el tronc del castell de deu pisos que podrien provar la setmana vinent a Reus. Una de les estructures que han quedat tocades per les lesions ha sigut la dels grans pilars dels rosats, per això han volgut rodar el quatre de vuit amb el pilar. Han treballat bé el quatre i han alliberat l’espadat sense dificultats, però, quan l’enxaneta ja baixava, l’espadat s’ha trencat i els ha deixat sense opcions de defensa. No han volgut arriscar més del compte i han rubricat la seva actuació amb el novè cinc de vuit de l’any.

Un dels reptes principals pels Capgrossos de Mataró a Lleida passava per recuperar les construccions de nou pisos després que a la diada de les Santes completessin el seu primer tres de nou folrat de l’any. Han començat fent els deures amb un cinc de vuit que enguany només havien descarregat en dues ocasions. Tot i estirar-se per la part baixa, l’han sabut dominar i això els ha donat energies de cara a provar el tres de nou. Si a primera ronda els de la camisa blau marí han col·laborat amb la Joves per enfortir la seva base, en la segona han sigut ells els que han necessitat el cop de mà de la resta de les colles. Han consolidat un folre ferm i han mimat el tronc fins al final. La celebració no s’ha fet esperar. Han rubricat la seva actuació amb el dos de vuit amb folre.

La ronda de pilars s’ha posat en marxa amb el pilar de set amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els vallencs segueixen treballant per repetir el gran emmanillat i han demostrat que la base la tenen molt ben consolidada. Tot i la caiguda del quatre de vuit amb el pilar, la Colla Vella ha tornat a optar pel pilar de sis amb un canvi a l’alineació que ha havien pactat en l'últim assaig. La cirereta per a l’actuació dels Capgrossos de Mataró ha sigut també el pilar de sis i ha marcat el tret de sortida per a la ronda conjunta de comiat. La colla local ha posat el punt final amb un vano de cinc amb dos pilars centrals, els rosats han sumat tres pilars de cinc simultanis i els Capgrossos de Mataró cinc pilars de quatre.

Castellers de Lleida: 2d7, id 4d8, id 4d8, 7d7, 5d7, 2 P5 + 2 P4

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f c, 2d8f, 4d8p, P7f

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d8p c, 5d8, P6, 3 P5

Capgrossos de Mataró: 5d8, 3d9f, 2d8f, P6, 5 P4

stats