Castells
Ara Castells 14/10/2022

Santa Teresa encapçala un cap de setmana amb focus d’interès també a Igualada i Sants

Tres places poden veure castells de nou, amb opcions de gamma extra de la Joves i Vilafranca

3 min
3d9f de la Joves de Valls, Santa Teresa 2019

Amb la segona quinzena d’octubre la temperatura castellera torna a pujar, amb colles que afronten les últimes cites de la temporada i d’altres que agafen el to per fer un tram final d’any amb diferents objectius a la recambra. La Diada de Santa Teresa al Vendrell centra l’atenció del cap de setmana, però també es poden veure castells a Igualada i Sants.

A la plaça Vella del Vendrell, la Joves de Valls arriba probablement amb poc marge de recuperació del Concurs de Castells. Els vermells tenen encara alguns castellers tocats de la caiguda a la Tarraco Arena, tot i que asseguren que hi portaran la tripleta màgica: el 5 de 8 i els dos bàsics de nou. A més, tampoc es pot descartar que hi tornin amb la gamma extra, sobretot pel que fa als castells desfolrats. Sigui la tria que sigui, l’actuació ha d’assentar les bases del gran colofó de la temporada dels vallencs: la Diada de Santa Úrsula de diumenge vinent.

La Jove de Tarragona també va fer un gran esforç al Concurs per redreçar el rumb, però les dues caigudes els van portar conseqüències. Així doncs, en aquest cas la gamma extra sí que queda del tot descartada, encara que els liles volen arribar amb opcions de fer també la tripleta màgica. Els castells hauran de portar alguns canvis forçats per les lesions.

Per la seva banda, els Nens del Vendrell tenen en Santa Teresa la possibilitat de fer-hi la millor actuació de la temporada. Amb el 2 de 7 consolidat i el 4 de 8 estrenat al Concurs, els penedesencs volen sumar-hi el 3 de 8 per completar la primera clàssica de vuit de l’any.

Igualada i Sants esperen castells de nou

La diada de la capitalitat cultural d’Igualada acollirà uns Castellers de Vilafranca retornats als assajos després de la victòria al Concurs. Els verds encara tenen un programa de castells molt obert en el qual segur que tindran cabuda els de nou. A més, l’actuació els ha de servir per preparar la Diada de Tots Sants de l’1 de novembre.

Als Moixiganguers d’Igualada els queden dues actuacions més, però tenen aquest diumenge la gran oportunitat d’intentar per primer cop a la seva història el 4 de 9 amb folre. Els morats, amb tot, mantenen que només el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre estan assegurats per anar a plaça, mentre que el quatre folrat dependrà de l'últim assaig.

Els Castellers de Sant Cugat, en canvi, arriben castigats per les caigudes recents, que han comportat baixes, i amb una setmana de descans pel mig. Els gausacs afrontaran la gamma alta de set i caldrà veure si també hi poden portar el 4 de 8.

A la Diada dels Castellers de Sants, els Minyons de Terrassa volen fer algun pas endavant després de dues actuacions seguides marcant el seu sostre en els bàsics de vuit. D’aquesta manera, el 5 de 8 es veurà segur a la plaça Bonet i Muixí i també hi ha opcions que l’acompanyin amb algun gamma alta de vuit i algun castell de nou.

Els borinots afronten la diada amb la voluntat de mostrar el seu potencial. Tot i desmuntar el 2 de 8 amb folre aquest dimecres, la tripleta de vuit és l’objectiu de mínims que tenen marcat. L'últim assaig d’avui també marcarà si poden fer noves estrenes amb el 5 de 8 o, fins i tot, el 3 de 9 amb folre.

Una baixa en les últimes setmanes dels Capgrossos de Mataró, en canvi, els impedeix revalidar el 5 de 8 del Concurs. Els maresmencs, per tant, hi portaran la clàssica de vuit amb estrenes en el 2 de 7.

L'última actuació que pot repartir uns quants castells de vuit és la Diada dels Castellers de Sabadell. Els Xiquets de Tarragona aparcaran els castells de nou per continuar rodant la gamma de vuit, els Castellers de la Vila de Gràcia afrontaran la clàssica de vuit, els saballuts tindran el seu sostre en el 4 de 8 i els Bordegassos de Vilanova aspiren a revalidar el 2 de 7.

stats