VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES
Ara Castells 31/08/2019

Arrestat un mosso per abusar d’una periodista

Els fets van passar a Vilafranca durant la diada castellera de Sant Fèlix

Ara
2 min
La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès ple de gom a gom per veure la diada castellera / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaLa diada de Sant Fèlix, l’espectacle per excel·lència en què es llueixen les millors colles castelleres, es va convertir divendres en l’escenari d’una nova agressió masclista. Els fets van passar a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès quan el presumpte agressor, un mosso fora de servei que també és casteller, va atacar una periodista de la Xarxa Audiovisual Local que estava cobrint l’acte. En qüestió d’hores, l’home va ser arrestat per un delicte d’abús sexual, va passar la nit al calabós i després va quedar en llibertat provisional. La jutge també va fixar incomunicació per totes vies amb la dona i allunyament d’un mínim de 1.000 metres. Els Mossos obriran un procés intern per determinar el futur de l’agent dins del cos policial.

A banda de ser agent del cos dels Mossos d’Esquadra, també va transcendir que l’arrestat té 45 anys, és veí del Penedès i, segons van apuntar diverses fonts a l’ARA, formaria part del rotllo d’una de les quatre colles que actuava durant la diada.

A través de Twitter

El cas va sortir a la llum perquè la víctima, la periodista de La Xarxa Clàudia Climent, va denunciar a través del seu compte de la xarxa social Twitter tota una sèrie d’abusos patits. “Un home amb polo vermell ha vingut, m’ha agafat el micròfon sense fils, l’ha llepat i l’ha mossegat”, comença el fil d’onze missatges en què la treballadora explica l’atac. Climent també relata com a continuació diverses persones li comencen a fer fotografies en contra de la seva voluntat i l’agafen per tot arreu. Però l’atac masclista no s’acaba aquí: poc després, explica la periodista, va aparèixer “un casteller d’uns 50-60 anys” que la va agafar “per la cintura”, la va “grapejar” i li va “mossegar i llepar l’orella esquerra”.

Les hores següents a les piulades el món casteller es va bolcar a les xarxes socials en suport de la periodista. Des de la Xarxa Audiovisual Local, el conseller delegat Francesc Pena va anunciar que la plataforma es personarà en aquesta causa i va agrair “la total col·laboració del president, de tota la junta de la colla afectada” i dels Mossos d’Esquadra. “En menys d’una hora el presumpte agressor estava identificat i en dependències policials”, va explicar.

Les colles prometen mà dura

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya també va condemnar amb força la presumpta agressió sexista. La vicepresidenta de l’entitat, Inés Solé, va assegurar que “a ningú li tremolarà el pols” si s’han de “prendre decisions” un cop s’hagi tancat la investigació policial i judicial. “Això és un problema i una plaga que hi ha en aquesta societat en què impera un patriarcat amb el qual fins fa pocs dies es toleraven i es permetien aquest tipus d’actituds, i fins i tot se’n feia mofa”, va lamentar Solé, que també va insistir que no en passaran “ni una”. Per ara, però, esperaran: “Ens han demanat molta prudència perquè hi ha una investigació en curs que pot evolucionar amb un nombre més gran de detencions”.

stats