Ara Castells 01/04/2019

Sants i Vilafranca se sumen al carro dels vuit pisos

Amb les dues noves incorporacions, ja hi ha 6 colles que aquest any han fet algun castell de vuit

Guillem Andrés
2 min
3 de 8 dels Castellers de Sants

BarcelonaEls primers caps de setmana de temporada estan plegats d'estrenes a tots els nivells. Amb la posada a punt de les colles castelleres comencen a destacar els primers castells de vuit de diverses colles. A les que ja n'havien fet aquesta temporada (Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Minyons de Terrassa i Moixiganguers d'Igualada), aquest dissabte i diumenge s'hi han sumat els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca.

L'actuació més destacada del cap de setmana ha sigut la dels Borinots al Mercat de Sants. Hi van estrenar d'una tacada tant el 3 de 8 com el 2 de 7, tots dos completats amb absoluta solvència. Alhora van sumar un altre 5 de 7 i 4 de 7. L'última colla en fer el salt als vuit pisos han sigut els Castellers de Vilafranca, en fer el 4 de 8 a Cal Figarot. Els Verds també van voler-hi afegir el pilar de 6, tot i que va quedar en carregat. D'altra banda, van portar-hi el 10 de 7 i el 5 de 7, construccions que serveixen per rodar un gran nombre de castellers en diverses posicions. En aquesta actuació també van participar els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau amb castells de la gamma mitjana de set.

Entre les novetats en la gamma alta de set també hi ha el 2 de 7 de la Joves de Valls que van completar en la Diada del Graller. Per la seva banda, la Jove de Tarragona i els Xiquets de Reus van fer la seva primera actuació de la temporada amb castells de set. L'últim cap de setmana de març també ens deixa els primers castells de set de l'any de la Jove de Sitges, amb el 4 de 7, i els Nois de la Torre, amb el 3 de 7 a més de carregar el seu primer 2 de 6 de la temporada.

stats