Ara Castells 18/08/2015

Tarragona es prepara per un Sant Magí de grans reptes

Ja s'ha fet el sorteig de l'ordre d'actuació de les quatre colles tarragonines en una diada de Sant Magí que es preveu històrica

Marta Díaz
4 min

BarcelonaLes colles de Tarragona ja han enllestit els darrers assajos especials i saben en quin ordre d'actuació realitzaran els seus castells demà dimecres a les dotze del migdia. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau obriran ronda, seguits dels Xiquets del Serrallo, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es preparen per Santa Tecla

Després d'haver patit diverses baixes i d'haver hagut de fer canvis als troncs, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau arriben a Sant Magí amb l'objectiu de descarregar un castell de vuit.

Els de verd afronten la diada amb l'objectiu de portar-hi el tres de vuit en una plaça especial i emocionant per a les colles locals. La colla ha descartat portar un segon castell de vuit, tot i que el seguiran treballant a assaig de cara a Santa Tecla.

Primer tres de vuit carregat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la darrera diada de Sant Magí 2014 / ÀLEX LATORRE

Segons ha explicat Jordi Gaya al programa de ràdio 3 Rondes, la diada de Sant Magí és una prova de foc per Santa Tecla, on volen intentar els dos castells de vuit i recuperar el pilar de sis, que només han carregat un cop aquesta temporada.

Els objectius de la colla de Sant Pere i Sant Pau per aquest dimecres són el cinc de set, el set de set i l'estrena del tres de vuit aquesta temporada. L'any passat, a la darrera diada de Sant Magí, els de verd van descarregar el cinc de set, la torre de set i van carregar el tres de vuit, resultat que enguany els tarragonins volen superar.

Els Xiquets del Serrallo volen tocar el cel

Els Xiquets del Serrallo, que van realitzar ahir a la nit el seu últim assaig previ a la diada a la plaça de les Cols, han perseguit tota la temporada l'objectiu de portar-hi la torre de set, i després d'obtenir bons resultats a les proves d'ahir finalment la portaran a la plaça de les Cols.

La torre és un castell que la colla no intenta des del XXI Concurs de Castells de Tarragona al 2008, tot i que en aquella ocasió va quedar en intent, i que no carrega des de la diada de Santa Tecla de 1999, no havent-la descarregat mai.

Els del barri mariner encaren la diada de Sant Magí amb molta il·lusió i força i hi volen intentar el cinc de set, que ja han descarregat dues vegades en aquesta temporada, el set de set, que seria el segon de l'any, i la torre de set, millorant la diada de Sant Magí de l'any passat, on van fer el quatre de set amb agulla en comptes de la torre.

Els blau marí esperen poder fer història aquest dimecres i descarregar per primera vegada la torre de set completant la seva millor actuació. I tenen com a següent objectiu treballar el quatre de vuit.

La Jove vol fer un Sant Magí de gamma extra

La Colla Jove Xiquets de Tarragona fa setmanes que prepara, tant a assaig com a les places, les importants diades que li queden aquesta temporada.

El passat diumenge a la Canonja van descarregar-hi el cinc de vuit i el nou de set amb l'objectiu de pujar-hi un pis mes a Sant Magí, i el dissabte anterior després de la diada al carrer del Cós del Bou els de color morat van dirigir-se a la plaça de les Cols, on van fer proves del cinc de nou amb folre fins sisens, el dos de nou amb folre i manilles fins sisens i el nou de vuit fins quints.

Cinc de nou amb folre descarregat de la Colla Jove de Tarragona a la diada de Sant Magí del 2014 / DANI SERÓ

Així, els objectius de la Jove són descarregar solventment el cinc de nou amb folre i el nou de vuit i, si tot va perfecte, intentar el dos de nou amb folre i manilles en el que seria una actuació amb tres castells de gamma extra i que, si tot queda descarregat, superaria la darrera actuació de la colla a Sant Magí l'any passat.

La principal dificultat d'aquesta actuació ve imposada per la inclinació i les dimensions de la pròpia plaça, pel que dissabte es va posar especial interès en les alçades a quints del nou de vuit i del cinc al pis de sisens.

El pilar de vuit amb folre i manilles ha quedat descartat a l'espera de l'arribada de Santa Tecla.

Objectiu “emmanillar Sant Magí”

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, volen intentar dos castells de gamma extra demà dimecres a la plaça de les Cols.

Els ratllats van realitzar diumenge l'últim assaig especial sobre el terreny de joc, on hi van fer proves del cinc de nou amb folre, la torre de nou amb folre i manilles, el tres de nou amb folre i el quatre de nou amb folre, tots fins sisens; i van col·locar acotxador al quatre de nou amb folre a terra i al pilar de set amb folre.

Els Xiquets volen portar la torre de nou amb folre i manilles i no descarten intentar també el cinc de nou amb folre, superant amb escreixos l'actuació de Sant Magí de l'any passat i trepitjant els talons de la Jove.

Els Matalassers es van erigir com a colla de gamma extra precisament en aquesta mateixa diada l'any passat en descarregar la torre de nou amb folre i manilles, en una actuació que pels tarragonins depèn molt de factors psicològics. Segons explica Roger Peiró, cap de colla dels Xiquets, al programa 3 Rondes, “Sant Magí pels Xiquets és l'inici del procés, és la porta d'entrada a les sis setmanes més importants de l'any per les quals treballem tots aquests mesos”.

Torre de nou amb folre i manilles descarregada pels Xiquets de Tarragona a la plaça de les Cols l'any 2014 / JOSE LUIS SÁEZ

Sigui com sigui, dimecres Tarragona viurà una diada on totes les colles volen donar el millor de sí mateixes i on trepitjaran fort per deixar el nivell de Sant Magí ben alt i anunciar una Santa Tecla també històrica.

stats