Castells
Ara Castells 15/05/2022

La temporada castellera agafa ritme de creuer

Els Castellers de Vilafranca estrenen d’una tacada el 2d8f, el 5d8 i el pd7f, i la Colla Vella el dos folrat

3 min
La colla vella de Valls fent el 2 de 8 a la diada de Sant Isidre de Valls

VallsEl món casteller ha deixat enrere les primeres passes de recuperació i ja comença a accelerar el ritme. D’aquesta manera, tot i trobar-nos encara a un nivell notablement inferior al del 2019, es nota una millora ascendent des de l’inici de temporada. Aquest cap de setmana, els Castellers de Vilafranca han completat una actuació amb tres castells de la gamma mitjana i alta de 8, mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estrenat el 2 de 8 amb folre i els Castellers de Sant Cugat el 4 de 8.

Aquest diumenge els Castellers de Vilafranca es van anotar la millor actuació del que portem de temporada. Després d’estrenar el 4 de 8 amb agulla la setmana passada a Sants, a les Fires de Maig hi han sumat el 2 de 8 amb folre, el 5 de 8 i el pilar de 7 amb folre d’una tacada. D’aquesta manera, els verds han accelerat el ritme en les últimes actuacions i es mostren clarament com la colla que vol marcar el sostre en la primera temporada després de l’aturada per la pandèmia.

A la plaça de la Vila també hi van ser els Xicots de Vilafranca, que van executar la primera actuació completa amb castells de set des de la represa, amb el 4 de 7 amb agulla com a millor castell. Per contra, la Jove de Vilafranca va renunciar a participar-hi argumentant que no estaven en disposició de garantir prou nivell tècnic ni massa social per a una actuació a l’antiga.

La Colla Vella estrena el 2d8f

També ha fet un pas important la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Tot i que en les hores prèvies a l’actuació de dissabte tot apuntava que marcarien el límit amb els castells bàsics de vuit, finalment hi van acabar portant un 2 de 8 amb folre que es va completar a la perfecció. Alhora, hi van sumar el 3 de 8 i el 4 de 8.

L’actuació de Sant Isidre, que es va traslladar davant del local dels rosats per obres a la plaça de l’Oli, també va comptar amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Lleida. Totes dues colles van sumar els dos bàsics de set i el 4 de 7 amb agulla. Els tarragonins, per tant, van acabar descartant el 3 de 8, tot i que el 3 de 7 el van fer amb un tronc molt reforçat amb una clara intensió d’alçar-se un pis en les pròximes setmanes.

Vuit colles de vuit

Els Castellers de Sant Cugat s’han sumat aquest cap de setmana a les altres set colles que ja han completat un castell de vuit aquesta temporada. A més de fer el 4 de 8, els gausacs també hi van sumar el 2 de 7, sent tots dos els primers que fan des de la represa. A la localitat vallesana, els Moixiganguers d’Igualada van afegir un nou 4 de 8 al seu repertori i els Bordegassos de Vilanova van tenir els dos bàsics de 7 com a millors castells.

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls va repetir al Milà el 2 de 7 que ja va estrenar la setmana passada. A Girona, els Marrecs de Salt, els Xics de Granollers i els Sagals d’Osona van sumar una actuació completa amb castells de set, així com la Jove de Tarragona en la Diada del seu local.

En memòria del Reymin

El món casteller va quedar tocat aquest divendres quan es va conèixer la mort, als 28 anys, de Reymin Jiménez, membre destacat dels Xiquets de Reus, colla de la qual va ser cap de canalla. D’aquesta manera, durant el cap de setmana s’han realitzat en diverses places pilars de dol en memòria del jove casteller.

stats