Ara Castells 08/05/2022

Els verds posen fil a l’agulla

Els Castellers de Vilafranca descarreguen els primers 4 de 8 amb agulla i pilar de 6 de la temporada

3 min
4 de 8 amb agulla dels Castellers de Vilafranca.

BarcelonaEl ritme casteller va a l’alça i els castells de vuit ja comencen a ser una constant a les places. Aquest diumenge els Castellers de Vilafranca han fet un nou pas en l’evolució de la temporada amb els primers 4 de 8 amb agulla i pilar de 6 del curs, en l’aniversari dels Castellers de Sants, a Barcelona, on els borinots també s’han anotat el seu primer castell de vuit de l’any.

Els vilafranquins arribaven a Sants amb la ment focalitzada en posar una marxa més a la seva temporada, després de diverses setmanes consolidant els castells de vuit bàsics. D’aquesta manera, han marcat el nou sostre de l’any amb el 4 de 8 amb agulla, on l’estructura del quatre ha pujat nerviosa i no ha aconseguit estabilitzar-se en cap moment. Per contra, el pilar s’ha mostrat molt més estable. El mateix espadat de 6 l’han descarregat en la ronda de pilars, sent el primer que es veu aquest any. Tot i que els verds també es plantejaven l’opció d’estrenar el 2 de 8 amb folre, s’han acabat decantant per completar l’actuació amb el 3 de 8 i el 4 de 8.

Per la seva banda, els Castellers de Sants han aprofitat el seu aniversari per estrenar els vuit pisos aquesta temporada, en un 4 de 8 que s’ha mostrat molt segur. A més, tant dissabte com diumenge han seguit portant a plaça castells com el 5 de 7 i el 7 de 7 per seguir rodant la canalla. El dia de vigílies, alhora, van tornar a fer el castell femení, després de no haver-lo pogut fer els últims dos anys a causa de la pandèmia. D’aquesta manera, les borinotes van descarregar el 3 de 6 amb agulla amb la participació exclusiva de dones en totes les parts del castell.

4 de 8 dels Castellers de Sants a la seva plaça.

Finalment, els Xiquets de Tarragona han ampliat el ventall dels castells de set i han portat per primer cop aquest any el 3 de 7 amb agulla. A tercera ronda, però, només han pogut carregar el 4 de 7 amb agulla, ja que el pilar ha cedit quan sortia la quarta. Abans, han completat el 3 de 7.

Castells de vuit a Terrassa, Lleida i el Vendrell

Una clara mostra de la posada a punt de les colles és el nombre de places on es veuen castells de vuit. Aquest cap de setmana n’han sigut quatre. A més dels que s’han fet a Sants, també se n’han descarregat a Terrassa, Lleida i el Vendrell.

A la plaça de la Paeria de Lleida, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet per tercera vegada aquest any la clàssica de vuit, amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7. Els Moixiganguers d’Igualada també han fet el dos i el quatre, que han acompanyat del 7 de 7. La colla local ha tingut el seu millor castell en el 4 de 7 amb agulla, que han carregat.

Al Vendrell, els Castellers de la Vila de Gràcia han fet el segon 4 de 8 de l’any, mentre que la Jove de Tarragona i els Nens del Vendrell han estrenat castells de la gamma mitjana de set. Dissabte els Minyons de Terrassa van seguir rodant el 3 de 8 a la Diada del Patrimoni, on els Xics de Granollers van completar els dos castells bàsics de set.

La Joves estrena el 2d7 i Mediona puja als set pisos

L’altre castell destacat del cap de setmana ha sigut el 2 de 7 de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els vermells, que havien iniciat la temporada a un ritme més pausat que les colles capdavanteres, també han estrenat el 5 de 7.

Els Castellers de Mediona han estat de celebració amb el seu 5è aniversari, i ho han fet podent tornar a portar un castell de set –el 4 de 7– des de l’esclat de la pandèmia.

stats