Ara Castells 14/05/2017

Terrassa gaudeix dels castells per partida doble

Els Minyons i els Castellers participen a la Fira Modernista de la ciutat alçant les seves torres humanes de formes ben diferents

Efren Garcia
2 min
Terrassa gaudeix dels castells per partida doble

BarcelonaQuan arriba la Fira Modernista de Terrassa la dicotomia castellera es fa evident. ¿Donar-ho tot alçant els millors castells aprofitant una de les cites importants de la ciutat o abaixar el nivell per integrar l'actuació castellera en el marc de la festa? Segurament les dues opcions són igual de vàlides, però el fet és que ni en això els Castellers i els Minyons de Terrassa acostumen a posar-se d'acord.

Els Minyons de Terrassa van optar aquest dissabte per alçar les seves millors construccions acompanyats dels Castellers de Berga. L'exhibició va presentar el format habitual, amb tres castells i rondes de pilars, amb la indumentària típica castellera i torres humanes comunes en el seu repertori actual. Els malves van aprofitar el gran ambient que respira la ciutat aquests dies per atacar els primers 5 de 8 i 7 de 8 de la seva temporada particular i situar-se, així, al nivell de les principals formacions del panorama casteller. Amb el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6, van tancar una gran exhibició que apunta a una pròxima estrena dels 9 pisos d'atura.

La colla del Berguedà va apostar pels dos castells bàsics de 7, el 4 i el 3, per iniciar la seva actuació i van deixar la construcció més difícil, el 5 de 7, pel tercer torn.

Una altra manera d'entendre la festa és adaptant la teva activitat per més que se'n pugui ressentir. Ja fa anys que els Castellers de Terrassa han optat per participar a la cercavila modernista alçant els seus castells com es feia antigament. Vestits amb roba d'època, els del carrer Pasteur van triar aquest dissabte construccions o execucions no gaire habituals avui en dia. Van alçar dos pilars a la veracreu, és a dir, situant-ne el tronc estirat a terra i alçant-lo com si es tractés d'una creu. Aquesta construcció, habitual antigament en les celebracions dels Bordegassos de Vilanova, ara ja fa anys que no es veu gaire a plaça. La colla també va completar el 5 de 6 net amb els poms de dalt col·locats com es feia antigament, fent servir només un acotxador i un enxaneta que intercanvien els papers en cada pom. Després de completar un 3 de 7, i un 2 de 6 amb una figuereta –filigrana d'equilibrisme– realitzada al pis de terços, els egarencs van atrevir-se també amb el pilar de 4 sense mans. L'execució d'aquest espadat es caracteritza perquè el casteller situat al segon pis col·loca les mans a la seva pròpia faixa en lloc d'agafar les cames de qui té a sobre. Els Castellers de Terrassa i els Castellers d'Esparreguera han arribat a descarregar el pilar de 5 sense mans, si bé només els egarencs el mantenen en el seu repertori.

Minyons de Terrassa: 5d8, 7d8, 2d8f, P6, 4 P4 (3)

Castellers de Berga: 4d7, 3d7, 5d7, P5, 2 P4

Castellers de Terrassa: 3 P4, 5d6n, 2 P4 (veracreu), 2d6, 3d7, P4 (sense mans), 2 P4

stats