Ara Castells 16/05/2019

Tornen els castells a les televisions d'àmbit local

Betevé i el Canal Taronja posen en marxa la seva programació informativa

Ara
2 min
El programa 'BTV castells' passarà a dir-se aquesta temporada 'Fem castells'

BarcelonaLes televisions locals de Barcelona i de la Catalunya Central posen en marxa la seva programació castellera a l'espera dels moviments que es puguin produir a les graelles de les autonòmiques. 'Fem castells' i 'Sempre amunt' són els primers programes informatius que es posen en marxa aquesta temporada.

La irrupció de la nova operadora Som*, encarregada de la difusió del fet casteller a través de les retransmissions de 30 diades en directe i de la producció de continguts, ha eclipsat l'inici de la programació castellera en l'àmbit local. El 6 de maig passat Betevé va engegar els motors amb l'emissió del programa 'Fem castells', que manté l'estructura de les últimes temporades. Dirigit per Meritxell Hernández, l'espai repassa l'actualitat de les colles de la ciutat de Barcelona, que aquest any passen a ser vuit amb la incorporació de la colla de l'Esquerra de l'Eixample com a nova entitat en formació de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. La cita compta de nou amb els reportatges fets pel periodista Efren Garcia i s'emet cada dilluns a un quart de set de la tarda a la televisió de la Ciutat Comtal.

'Sempre amunt' torna a la graella del Canal Taronja de la mà de Carles Jódar i Norman López. El programa destaca per ser pioner en l'ús del periodisme mòbil, que ha sigut la clau perquè una televisió d'una zona poc tradicional com la Catalunya Central apostés per la informació castellera. Produït per Gedimedia, 'Sempre amunt' seguirà els passos dels Tirallongues de Manresa, els Castellers de Santpedor, els Picapolls de la Gavarresa, els Salats de Súria, els Sagals d'Osona, els Moixiganguers d'Igualada i els Castellers de Berga. El programa s'emet, a partir d'aquesta setmana, cada dimecres a partir de dos quarts de nou del vespre al Bages, l’Anoia i Osona.

stats