Ara Castells 21/09/2019

Tornen els Xiquets de nou

La diada del Mercadal vibra amb el tres folrats dels de la camisa de color avellana

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets de Reus completen el segon tres de nou amb folre de la temporada a la plaça del mercadal

La diada de la Misericòrdia, a Reus, ha tornat a gaudir de l'aleta de nou pisos de la colla local. Els Xiquets han encarat l'actuació com una prèvia per a la cita del cinc d'octubre, quan rebran la visita de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, dels Castellers de Vilafranca i dels Capgrossos de Mataró. Han pogut completar el seu segon castell de nou pisos de la temporada i han demostrat que amb constància poden aconseguir-ho tot. Les colles convidades han mostrat la cara i la creu; els Moixiganguers d'Igualada han plantejat una diada de màxims, mentre que els Nens del Vendrell s'han hagut de conformar sumant tres castells de set pisos.

Els Xiquets de Reus han iniciat l'actuació amb molta força. Des de la diada de Sant Pere, les circumstàncies els havien impedit plantar cara per segon cop al tres de nou folrat. Avui s'han unit tots els condicionants i no han dubtat a atacar-lo en primera ronda. El tres s'ha alçat amb confiança i correcció. Després de l'aleta, el tronc ha ocupat posicions defensives i això els ha permès no patir més del compte. A segona ronda han ensopegat amb el dos de vuit amb folre, una construcció que han hagut de desmuntar dos cops. La torre no ha acabat de trobar la comoditat necessària: en primera instància els moviments han fet dubtar l'enxaneta quan l'acotxador ja estava col·locat, mentre que el segon intent, tot i millorar pel que fa a les sensacions, s'ha desfet un pas abans. Han dominat un lleuger quatre de vuit i no han volgut plegar sense una tercera aleta. Convençuts de la feina feta, han tornat amb el dos de vuit i, tot i haver-lo de treballar durant el descens, a la tercera l'han fet seu.

La temporada dels Moixiganguers d'Igualada va pel camí de tenir dos moments diferenciats, amb la seva diada de la festa major com a moment d'inflexió. Els de l'Anoia han recuperat la confiança i estan demostrant que no han perdut el nivell assolit la temporada passada. Han començat completant amb facilitat el quatre de vuit i han deixat el seu castell insígnia per al segon torn. Han consolidat un bon folre i han cuidat l'estructura com acostumen a fer-ho. El castell que els ha suposat més problemes aquest any, el tres de vuit, ha arribat pocs minuts abans de les vuit del vespre. El punt de concentració ha tornat a ser màxim i cada dia sembla més madur per col·locar-lo dalt d'un folre. La colla ha acabat l'actuació reclamant al seu cap de colla "un pis més".

Les baixes en la diada d'avui han condicionat l'actuació dels Nens del Vendrell. Han hagut d'aparcar les construccions de vuit pisos per falta d'efectius i fins i tot han tingut algun ensurt amb les construccions de set. La canalla petita del seu quatre de set amb agulla s'ha despenjat durant la travessada de l'estructura exterior i han necessitat un segon intent per dur-lo a bon port. Han completat un lent cinc de set sense complicacions i han arrodonit la seva actuació amb el tres de set. Coneixedors del seu potencial, les cares dels seus castellers han estat llargues.

Moixiganguers d'Igualada: 4d8, 2d8f, 3d8, 2 P5 + 2 P4

Xiquets de Reus: 3d9f, id 2d8f, id 2d8f, 4d8, 2d8f, 4 P5

Nens del Vendrell: i 4d7a, 4d7a, 5d7, 3d7, P5

stats