Ara Castells 14/07/2019

Torredembarra s'emporta el premi més gran al Baix Gaià

La diada de Santa Rosalia vibra amb l'estrena del nou de vuit de la Jove

Efren Garcia
3 min
La Colla Jove de Tarragona descarrega el primer 9d8 de la temporada a Torredembarra

Les diades de les Cultures a Altafulla i de Santa Rosalia a Torredembarra tornaven a reunir enguany quatre de les formacions més importants del moment. A totes dues poblacions, rivals pel que fa a castells, s’hi han pogut veure aquest cap de setmana construccions de nou pisos, però ha sigut Torredembarra la localitat que ha vist l'estructura més valuosa.

Les circumstàncies de la temporada van fer que ni els Castellers de Vilafranca ni la Colla Vella dels Xiquets de Valls plantegessin dissabte cap estructura per sobre dels castells bàsics de nou. Tant els uns com els altres van poder completar el tres i el quatre folrat, tot i que els vilafranquins van necessitar un intent desmuntat previ abans de descarregar el quatre. La Colla Vella va optar per arrodonir l’anomenada tripleta màgica amb el cinc de vuit, però una baixa important els va impedir atacar cap pilar de mèrit a la ronda d’espadats. Els vilafranquins, en canvi, van decidir-se pel dos de vuit amb folre i van posar la cirereta amb el el pilar de set.

Verds i rosats van compartir plaça amb els Xiquets de Tarragona i amb la colla local, els Castellers d’Altafulla. Els tarragonins van tornar a topar dos cops amb el cinc de vuit. Els ratllats van haver de desmuntar la ‘catedral dels castells’ abans de dibuixar-hi l’aleta i es van haver de conformar amb el tres i el quatre de vuit. Els amfitrions van aprofitar la cita per estrenar el seu primer quatre de set de la temporada, van arrodonir la ‘clàssica’ de castells de set.

Si bé a Altafulla s’hi van veure els únics quatres de nou amb folre del cap de setmana, a Torredembarra la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha apujat avui el llistó. Els de la camisa lila hi han descarregat el tres folrat i han afegit el primer nou de vuit –amb tres aletes– de la temporada. L’únic punt negatiu per als tarragonins ha sigut el quatre de nou, que han hagut de desmuntar en dues ocasions. Han finalitzat la seva actuació amb el pilar de sis.

No han sigut els únics que s’han quedat a les portes del quatre. La Colla Jove Xiquets de Valls ha mostrat un gran nivell al completar el tres de nou amb folre però en la segona ronda també s’han vist obligats a desfer el quatre. Han estrenat el cinc de vuit després d’un intent desmuntat i han lluït un excel·lent pilar de set amb folre que ja espera el seu torn per créixer un pis.

L’altra colla que ha destacat per mèrits propis és la dels Nois de la Torre. La formació local ha aprofitat la cita per estrenar el primer quatre de set amb agulla de l’any i, no contents amb l’èxit, han atacat per primer cop aquesta temporada el tres de set aixecat per sota. Els Nois han fet seva una estructura molt poc habitual però d’un nivell superior.

Diada de les Cultures

Dissabte, 13 de juliol, Altafulla

Castellers d’Altafulla: 3d7, 2d6, 4d7, P5, 2 P4

Xiquets de Tarragona: id 5d8, id 5d8, 3d8, 4d8, P5

Castellers de Vilafranca: 3d9f, id 4d9f, 4d9f, 2d8f, P7f, 5 P4

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 5d8, 3 P5

Diada de Santa Rosalia

Diumenge, 14 de juliol, Torredembarra

Nois de la Torre: P4 cam, 4d7, 4d7a, 3d7xs, P5

Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4 cam, 3d9f, id 4d9f, 9d8, id 4d9f, 5d8, P6

Colla Joves Xiquets de Valls: P4 cam, 3d9f, id 4d9f, 3d8p, id 5d8, 5d8, P7f

stats