Ara Castells 30/04/2019

Tres nous projectes castellers entren com a colla en formació a la Coordinadora

Les tres noves formacions han nascut a la Selva, la Cerdanya i l'Eixample

Ara
2 min
Assaig de la Colla Castellera de La Cerdanya

BarcelonaAquests primers mesos del 2019 la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha rebut i ha aprovat tres sol·licituds per entrar com a colla en formació a l'entitat. Amb aquestes ja són 104 les colles membres de la CCCC. Totes tres han hagut de presentar una sèrie de documentació que els acredita com a entitat sense ànim de lucre legalment constituïda, que corrobora la seva defensa i vetlla del fet casteller i dels valors que representa, i que acredita el compromís de les dues colles que les apadrinen.

La colla Castellers de la Selva és un projecte que neix a Santa Coloma de Farners a finals de juny del 2018 a través d'una crida per les xarxes socials de la seva fundadora. Actualment compten entre 50 i 60 participants en els seus assajos i tenen la colla castellera Esparxats de l'Estany i els Castellers de l'Alt Maresme.

La colla Castellers de Cerdanya és un projecte que neix el juliol del 2018 amb la voluntat d'estar oberta a les tres Cerdanyes: la lleidatana, la gironina i la francesa. Tot i haver patit uns primers mesos complicats pel que fa a la gestió interna, la qual els va obligar a refundar la colla i canviar d'espai d'assaig, comencen el 2019 amb una línia clara i forta, i amb un teixit que va creixent i consolidant-se. De la mateixa manera que els de la Selva, compten amb la participació d'unes 50-60 persones, mentre que els seus padrins són els Castellers d'Andorra i els Castellers de Berga.

Finalment la Colla Castellera de l'Esquerra de l'Eixample neix a mitjans del 2018 i es converteix en la vuitena colla de la ciutat de Barcelona. Després de renovar la junta al desembre acaben l'any amb una participació creixent als assajos. Els barcelonins arriben a sumar una seixantena de persones i compten amb els Xicots de Vilafranca i la Colla Castellera de Castellar del Vallès com a padrins.

D'aquí un any es farà una avaluació dels assoliments tècnics de cada colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) i de l'evolució del seu teixit social per tal d'aprovar, o no, la seva inclusió a la Coordinadora com a colles de ple dret.

stats