Ara Castells 13/05/2018

Tres torres en remull

La temporada s'anima i els castells de la gamma alta de vuit es multipliquen

Efren Garcia
3 min
Els Minyons de Terrassa van descarregar de forma simultània el 3d8 i el 4d8 a la diada de la Fira Modernista

BarcelonaMalgrat que el cel va anar apagant-se per deixar lloc a la pluja, la tarda de dissabte va ser prolífica pel que fa als castells. La gamma alta dels vuit pisos comença a ser la protagonista i les grans colles cada cop es troben més a prop de la part important de les seves agendes. Els Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Sants van completar a les seves respectives actuacions el dos de vuit amb folre, castell destacat del dia. Els egarencs, a més, hi van afegir el primer set de vuit que es porta a plaça enguany.

De les tres actuacions més destacades, només la de la Fira Modernista de Terrassa es va poder realitzar al carrer. La pluja va obligar a traslladar el Memorial Ramon Barrufet, celebrat a Valls, al local de la Colla Joves i la vigília de l'aniversari dels Castellers de Sants a l'escola on assagen. Ni el mal temps, ni el sostre dels locals, va impedir que les tres formacions exhibissin grans construccions.

A falta dels primers castells de nou, els Minyons de Terrassa van fer tota una exhibició de força completant el dos de vuit amb folre i estrenant una construcció encara inèdita aquesta temporada, el set de vuit. El moment més espectacular va ser quan al tercer torn van bastir de forma simultània el tres i el quatre de vuit. Van actuar amb els Marrecs de Salt, que van descarregar el seu primer quatre de vuit de la temporada i van seguir rodant el tres de vuit i el dos de set.

A Valls, la Colla Joves va tornar a fer un nou pas endavant completant la seva primer tripleta de la temporada –tres i quatre de vuit més el dos folrat–. Els de la camisa vermella, tot i començar l'any a un ritme inferior que altres formacions, han sabut igualar les forces cada cop que els ha fet falta. Si saben mantenir aquest ritme i no deixar-se endur per les presses segur que tornaran a treure'n rèdit quan el calendari els ho exigeixi. Van actuar amb els Nyerros de la Plana, la Jove Muixeranga de València i amb els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, que aquest any no s'han prodigat encara per les places però ja han descarregat els dos castells bàsics de sis i el tres amb agulla.

Al seu local, en família, com es mereix una celebració com la del seu vint-i-cinquè aniversari, els Castellers de Sants van decidir estrenar el dos de vuit folrat abans de dur-lo a la plaça Bonet i Muixí diumenge. Van completar també el tres de vuit i el nou de set, i va destacar l'actuació de les dones de la colla, que van completar el dos i el cinc de sis de manera simultània. Al seu costat la Colla Jove de Sitges va apuntar-se la clàssica de castells de set mentre que els Castellers de Gavà van descarregar el tres de sis i el tres amb el pilar però van deixar en intent desmuntat el dos de sis.

Fira Modernista

Dissabte, 12 de maig, Terrassa

Minyons de Terrassa: 2d8f, 7d8, 3d8 + 4d8, P5 + 4 P4

Marrecs de Salt: 3d8, 4d8, 2d7, P5

Memorial Ramon Barrufet

Dissabte, 12 de maig, Valls

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d8, 2d8f, 4d8, P6, V5

Xiqüelos i Xiqüeles del Delta: 3d6, 3d6a, id 4d6, 4d6, P4

Vigília d'aniversari

Dissabte, 12 de maig, Barcelona

Castellers de Sants: 3d8, 2d8f, 9d7, V5, 2d6 + 5d6

Colla Jove de Sitges: 4d7, 2d6, 3d7, 2 P4

Castellers de Gavà: 3d6, 3d6a, id 2d6, P4

stats