Ara Castells 31/10/2019

Últimes bales

Prèvia de la diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès

Guillem Andrés
2 min
3d10fm dels Castellers de Vilafranca

BarcelonaL'1 de novembre és una data marcada pel món casteller, i especialment pels Castellers de Vilafranca, com un dels dies més destacats de l'any. La diada de Tots Sants arriba a les acaballes de la temporada i és per això que acostuma a ser una actuació de màxims i on les colles volen acabar de mostrar la feina feta a l'assaig. Per vuitè any consecutiu a plaça, a més dels verds, també hi seran els Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants i Xiquets de Tarragona. L'actuació començarà a les 12 h.

Els Castellers de Vilafranca tenen entre cella i cella descarregar el 3d10fm després que enguany l'hagin coronat en tres ocasions. Tots Sants és una de les seves actuacions emblema i des del 2015 han aconseguit descarregar el tres emmanillat en l'última diada de la temporada. Els verds, a més, també hi volen sumar el 4d9sf, castell que no completen des del 2016 i van desmuntar en l'actuació de Sant Fèlix. Un cop descartat el 3d9fa, els vilafranquins portaran el novè 2d9fm de l'any i tancaran l'actuació amb el pd8fm.

Els Capgrossos de Mataró han aconseguit en l'últim tram de la temporada assentar-se en els castells de 9 i descarregar-los amb total seguretat. Aquest fet, per tant, els ha fet somiar amb reptes superiors i el pilar s'ha presentat com l'oportunitat per portar la gamma extra aquest any. En l'últim assaig han pogut col·locar-hi la sisena, i el pd8fm podria arribar a Vilafranca si completen una actuació rodona i són efectius suficients. Abans, però, volen repetir l'actuació de Sant Narcís amb els dos bàsics de 9 i el 4d8a. Diumenge els mataronins tanquen temporada a casa on també esperen portar el 4d9f.

Els Castellers de Sants han anat apropant-se a poc a poc als reptes més importants de la temporada i per la seva diada ja van recollir el premi de descarregar el 4d9f. A Tots Sants volen seguir en aquesta dinàmica i fer una nova passa endavant. Els borinots hi tornaran amb el 4d9f i tenen moltes opcions d'estrenar-hi el 5d8. En l'assaig d'aquesta nit, a més, també faran proves del 3d9f, el qual no es descarta portar a plaça, tot i que volen assegurar-se molt abans de treure'l del pati d'assaig. Als borinots encara els queden dues actuacions més (Sant Cugat i Terrassa) on voldran seguir portant castells de 9 i la gamma alta de 8.

Els Xiquets de Tarragona tanquen aquesta setmana una temporada complicada en la qual han tingut dificultats en els castells superiors als bàsics de 8. De cara a Tots Sants, però, volen tornar-se a enfrontar a reptes importants i portar de nou el 3d9f. Abans els matalassers tenen plantejat obrir la diada amb el 2d8f i tancar-la amb el 5d8 o 4d8a, a més del pilar de 6. D'aquesta manera, tenen programada una actuació plena d'estrenes, ja que de tots aquests castells aquesta temporada només han pogut completar el 5d8 en una ocasió. Diumenge sí que tenen l'última actuació de l'any a Altafulla on volen fer castells de la gamma alta de 8.

stats