Ara Castells 18/10/2017

Valls encara la setmana més castellera

La Fira de Santa Úrsula celebrarà el 150è aniversari del lema 'Força, equilibri, valor i seny'

Ara
2 min
Valls es prepara per a la diada castellera de Santa Úrsula

VallsSi habitualment els castells ja són més que un símbol a la ciutat de Valls, la Fira de Santa Úrsula potenciarà durant tota la setmana encara més aquest aspecte. La capital de l'Alt Camp es vestirà de castellera gràcies a un programa carregat d'actes encarats a tots els públics, que serviran per celebrar el 150è aniversari del lema més conegut del fet casteller: 'Força, equilibri, valor i seny'.

La Fira de Santa Úrsula reforça un cop més la seva oferta familiar a través de la lectura de contes infantils, l'exposició fotogràfica, la mostra de bestiari escolar i els actes de la Fira Castells. Els gegants, un correbou i el correfoc posaran l'accent a la cultura popular i el simposi casteller i la diada de Santa Úrsula serviran la cirereta als sibarites de les torres humanes.

La suspensió dimarts dels actes de la fira a causa de la coincidència horària amb les mobilitzacions ciutadanes convocades en senyal de protesta i rebuig per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, ha fet que a efectes pràctics els actes castellers no donin el seu tret de sortida fins aquest dimecres a dos quarts de set de la tarda, quan la muixeranga i els castells es donaran la mà a la capella del Roser a través d'una lectura de contes familiars. A un quart de vuit tindrà lloc la presentació del llibre que recull les presentacions de l'últim simposi casteller i tot seguit s'exposarà la proposta que han fet una quinzena d'alumnes del cicle formatiu de grau superior d'animació sociocultural i turística com a materials pedagògics i activitats didàctiques pensades en el futur Museu Casteller.

Dijous serà un dels dies més ocupats, amb exposició fotogràfica, tallers infantils amb jocs de construccions castelleres i xerrades i interpretació d'alguns versos de l'obra ‘Los Xiquets de Valls’, a banda d'altres actes paral·lels com la programació d'òpera al cinema o una 'master class' de zumba. La inauguració de la Fira Castells a la plaça del Pati i l'obertura de l'accés la plaça del nou Museu Casteller centrarà divendres les activitats en aquests dos enclavaments però també, i molt especialment, als locals d'assaig de les dues formacions castelleres de la ciutat, on s'acabaran de posar a punt alguns dels castells més importants del moment. El setè simposi casteller farà que dissabte els aficionats de les torres humanes tinguin el cor dividit entre la plaça del Pati i el claustre del Convent del Carme, on es debatrà sobre els drets derivats de les actuacions castelleres i les noves dinàmiques d'assaig.

La Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls tornaran a veure's les cares diumenge 22 d'octubre a la plaça del Blat en la que es preveu que sigui una de les diades més espectaculars de la temporada. Totes dues formacions ja han descarregat aquesta temporada les estructures sense folre més valuoses, però també els castells emmanillats. L'estat de forma de les dues colles promet una exhibició de màxim nivell.

stats