Ara Castells 14/10/2017

El Vendrell espera amb candeletes els dos castells nets

Les colles convidades exhibiran el seu màxim nivell en una de les últimes grans actuacions de l'any

Efren Garcia
2 min
La plaça Vella és el centre neuràlgic d’una ciutat molt castigada per la crisi.

BarcelonaLa plaça Vella del Vendrell podria acollir aquest diumenge una de les actuacions més importants de l'any. La Colla Jove Xiquets de Tarragona s'ha preparat durant tot l'any per atacar per segon cop en el seu historial el quatre de nou sense folre, una de les estructures que determinen el sostre del món casteller. La Joves Xiquets de Valls està preparada per tornar a dur a plaça el dos de vuit sense folre, l'altre gran castell net del moment, mentre que els Nens del Vendrell arriben a la diada de la fira de Santa Teresa amb els dos castells bàsics de nou preparats.

Si bé la caiguda en la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla va descartar la possibilitat que la formació tarragonina revalidés el seu màxim castell a la plaça que el va veure descarregar per primer i únic cop, el nivell no serà pas inferior al que calia esperar. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha treballat durant tot l'any per fer realitat un somni que ve de molt lluny, completar el castell total, el quatre de nou sense folre. El del Cos del Bou van intentar-lo per primer i únic cop al Concurs de Castells del 1998 i aquest diumenge volen fer-lo realitat. El quatre podria arribar acompanyat del tres de nou amb folre i agulla que ja van coronar a la diada de Santa Tecla, si bé el seu ventall de castells de gamma extra ja és prou ampli i consolidat per plantejar sense gaires dubtes un nou pòquer de castells d'aquest nivell.

La Colla Joves Xiquets de Valls no vol quedar-se enrere; amb la diada de Santa Úrsula a l'horitzó, prepara tota l'artilleria aquest cap de setmana. La formació vallenca vol tornar a dur a plaça el dos de vuit sense folre i aprofitar la gran mobilització d'efectius per tornar a atacar les dues estructures emmanillades que ha completat enguany, el dos de nou i el pilar de vuit.

L'objectiu principal dels Nens del Vendrell serà revalidar el quatre de nou amb folre assolit la temporada passada a la plaça Vella per primer cop en la seva història. Els amfitrions van tornar-lo a provar enguany per Santa Anna però el van desmuntar en dues ocasions. Han treballat també el tres de nou amb folre i dues estructures de la gamma alta de vuit, el cinc de vuit i el dos folrat.

stats