Ara Castells 18/06/2017

La versió castellera del 'Despacito' es diu 'A poc a poc'

Els Marrecs de Salt sospiren pel 3 de 9 amb folre en la seva revisió del tema musical de l'estiu

Efren Garcia
2 min

BarcelonaEra qüestió de temps que el 'hit' de l'estiu arribés al món casteller. 'A poc a poc', la versió castellera del 'Despacito' de Luis Fonsi, ha saltat aquest cap de setmana a les xarxes socials de la mà dels Marrecs de Salt i del Canal Marrec, una secció de la colla que setmana rere setmana s'encarrega de transmetre les seves actuacions per 'streaming' i de produir el programa 'Suc de pinya'.

La versió dels Marrecs, que compta amb la lletra d'Anna Mireia i Ceci Torrecillas, parla de la relació de la colla amb les noves tecnologies, ja sigui a través dels 'streamings' del Canal Marrec, de les pinyes enviades als castellers per mitjà de l'aplicació de missatgeria Telegram o dels formularis de Doodle que fa servir per tenir una previsió d'assistència a les actuacions. Però també dedica un espai important a parlar de la tècnica dels castells, de l'actualitat dels Marrecs de Salt i del seu objectiu d'assolir per primer cop un castell de 9 pisos.

La cançó explica com la temporada passada els gironins es van quedar a les portes d'aquest objectiu després de desmuntar en dues ocasions el 3 de 9 amb folre i d'un tercer intent que va acabar fent llenya. Ara la tècnica demana prudència als seus castellers, que canten:

A poc a poc,

volem ser colla de nou

sense pressió.

No ho diguis massa fort

que ens pengen dels pebrots

però a la plaça del Vi

hi vam estar a prop

Piset a piset,

suau i finet,

el 3d9

tenim més a propet

Piset a piset,

suau i finet,

del tronc fins a les gralles

volem tocar el cel

El tema 'A poc a poc' també dedica unes frases a la seva intenció de posar en marxa la soca a l'antiga gràcies al domini que estan mostrant amb el 2 de 8 amb folre. El tema explica: "Sembla que aquest any a la torre ja li hem pres la mida. Coi, que ben parida! I ara volem millorar-la amb la soca a l'antiga".

Assolit el primer 5 de 8 de la temporada, sembla que els objectius més pròxims, a banda del castell de 9 pisos, podrien ser el pilar de 6 i el 7 de 8, castells que la colla ja ha descarregat en temporades anteriors i que conformen el sostre tècnic dels Marrecs de Salt.

stats