Ara Castells 09/07/2017

Vic s'emociona amb la millor versió dels Sagals d'Osona

La colla local completa la primera tripleta de castells de vuit del seu historial al costat dels Castellers de Sabadell i dels de la Vila de Gràcia

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sabadell se sumen a la festa descarregant el segon 3d9f de l'any a Vic

BarcelonaLa festa major de Vic ha acollit aquest diumenge una de les jornades castelleres de més interès del cap de setmana. Els Sagals d'Osona no han deixat passar l'oportunitat de plantar cara al dos de vuit amb folre i d'apuntar-se, de rebot, la millor exhibició del seu historial. Els de la camisa taronja s'han envoltat de colles amigues, els Castellers de Sabadell i els de la Vila de Gràcia, que els han ajudat a superar el repte i han ofert un toc de qualitat amb els seus castells de nou pisos.

La colla local ha començat l'actuació amb el castell de vuit pisos que més ha rodat aquesta temporada. El seu tres de vuit ha esdevingut el quart descarregat de l'any i els ha donat forces per atacar el dos folrat. Amb tres torres descarregades i tres més de carregades, el castell que marca el sostre tècnic dels Sagals es mereixia un desempat i la d'avui podia ser una de les millors oportunitats. Han fet sonar gralles bastint-lo amb delicadesa, si bé els nervis s'han fet notar des del començament. Han mantingut la mida, una mica tancada en els pisos superiors, i han sabut treballar en el descens per celebrar una descarregada que no assolien des del 2014. Han acabat la seva actuació amb el que era tot just el segon quatre de vuit del curs i han completat així la tripleta de castells de vuit pisos per primer cop des de la seva fundació.

L'altre gran repte de la diada arribava a Vic des de Sabadell. Després de descarregar el seu primer castell de nou pisos de la temporada a Barberà la setmana passada, els Saballuts han volgut aprofitar l'empenta per repetir el tres de nou amb folre. Els de la camisa verda s'han apuntat el segon castell de nou pisos consecutiu en vuit dies i encara tindran tres cites més abans d'aturar la seva activitat per vacances per treballar de cara a la seva festa major, la primera setmana de setembre. Han acompanyat el seu millor castell amb el dos de vuit amb folre i amb un quatre de vuit que enguany podria esdevenir de nou pisos més d'hora del que era previsible.

No han tingut la sort de cara els Castellers de la Vila de Gràcia, que se n'aniran de vacances sense haver aconseguit cap aleta de nou pisos. Han volgut començar l'actuació també amb el tres de nou amb folre però, després de desmuntar-lo dos cops a la diada del Camp d'en Grassot, semblava que la història es repetiria. Amb dosos col·locats han manat desfer-lo però aquest cop en el descens ha acabat fent llenya en trencar-se a l'encaix entre el tronc i el folre. Han hagut de reconduir l'actuació i ho han fet amb la clàssica de vuit, el quatre i el tres de vuit més el dos de set.

Sagals d'Osona: 3d8, 2d8f, 4d8, P5

Castellers de Sabadell: 3d9f, 2d8f, 4d8, 2 P5

Castellers de la Vila de Gràcia: i 3d9f, 4d8, 3d8, 2d7, V5

stats