Ara Castells 07/10/2017

Els Xicots no en tenen prou

La formació vilafranquina es planteja l'atac al quatre de vuit amb agulla abans d'acabar l'any

Ara
2 min
Tamara Gonzàlez, Gabi Cot i Enric Pagès durant la roda de premsa dels Xicots de Vilafranca

VilafrancaDesprés que el cap de setmana passat haguessin d'anul·lar la seva actuació a Cornellà per culpa de la pluja, els Xicots de Vilafranca han convocat aquesta setmana la premsa per plantejar els objectius del final del curs actual, entre els quals destaca revalidar el quatre de nou amb folre i estrenar el quatre de vuit amb agulla. La formació penedesenca planteja un "Octubre vermell" amb quatre actuacions importants fins a la diada del Roser, el 28 d'octubre.

El líder dels de la camisa vermella, Gabi Cot, va apuntar la diada de final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, aquest diumenge a Tarragona, com el primer escenari possible per a l'estrena del quatre de vuit amb agulla, un castell que encara no han dut mai a plaça. Aquesta opció estaria sempre "supeditada a l'evolució dels últims assajos", tot i que va manifestar la seva confiança en l'estructura composta.

Tamara Gonzàlez, sotscap de colla dels Xicots, va anunciar també que el 12 d'octubre a Bellprat, en el marc de la diada de dones castelleres dedicada a Natividad Yarza, la colla podria plantejar la millor actuació femenina. La colla passarà també per Alcover i Oristà abans de plantar-se el dia 28 d'octubre a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès per plantejar la diada més ambiciosa de la seva història.

Els Xicots van aprofitar la roda de premsa per rebutjar la violència policial viscuda aquest 1 d'octubre i per expressar la solidaritat amb les persones que en van ser víctimes. Enric Pagès, vicepresident de l'entitat, va explicar que la situació política actual afecta també el funcionament normal de la colla i les seves dinàmiques d'assaig. Per això va voler fer una crida als seus castellers per encarar aquest tram final "fent pinya junts".

stats