Ara Castells 01/11/2015

Els Xicots de Vilafranca completen la millor actuació de la seva història

La formació de Vilafranca aconsegueix portar a plaça els seus dos èxits d’enguany en una mateixa actuació: el tres de nou folrat i el cinc de vuit

Carol Martín
2 min
Els Xicots coronen el segon tres folrat de la seva història. XICOTS DE VILAFRANCA

L'etiqueta a Twitter ho deia clar: “pel Roser tot”. La diada del Roser va resultar, pels Xicots, una jornada molt productiva en la qual van poder dur, per primer cop, el cinc de vuit i el tres de nou amb folre a la mateixa actuació. Enguany els vermells han fet molt bona feina, han aconseguit fer història en descarregar per primer cop el cinc de vuit, i han assolit, també per primera vegada en la seva història, el tres de nou folrat. Si tot això no fos ja suficient, els Xicots no van voler conformar-se i a la diada del Roser van apostar per dur els seus màxims objectius junts a plaça, ja que fins ara els havien assolit en diferents jornades. Van afrontar de cara, i a la primer ronda, el castell de nou pisos, que, per segon cop enguany, van poder carregar. No es van arronsar i en segona ronda van aconseguir descarregar el cinc per segon cop a la seva història.

Els vermells ja han escrit un full més de la seva història, així doncs, atacant aquests dos castells a la mateixa actuació ja van aconseguir millorar els seus millors registres. Per acabar d'arrodonir-ho van optar pel dos de vuit folrat, que no va arribar a bon port i va caure abans de fer l'aleta. Els vilafranquins no es va voler amargar-se l'èxit i van decidir aixecar el quatre de vuit i gaudir del dolç moment que estan protagonitzant.

Els Xiquets de Reus van acompanyar els vilafranquins en la seva diada i no van quedar-se enrere. Els reusencs, per la seva banda, també han protagonitzat la millor temporada de la seva història; han descarregat el tres de nou amb folre un cop i l'han coronat un altre, a més han carregat per primera vegada el quatre de nou amb folre, que ja han portat a plaça en dues ocasions. Dissabte, van plantejar-se la diada amb un programa més tranquil, amb castells de vuit pisos, van alçar el quatre i el tres de vuit a primera i segona ronda respectivament. A més van demostrar el seu gran estat de forma descarregant el cinc de vuit en el tercer torn.

La tercera colla a actuar a Vilafranca van ser els Castellers de Lleida. Els bordeus, que han mantingut un nivell regular pel que fa als castells de la gamma alta de set al llarg de tota la temporada, no van fallar a Vilafranca. Amb un programa assequible, van descarregar dues construccions de la gamma alta de set, el cinc i el quatre amb el pilar, sense dificultats. A última ronda van assaltar un quatre de set que, esperem, puguin recuperar-lo de vuit pisos la propera temporada, ja que enguany no l'han pogut dur a plaça.

Xicots de Vilafranca: 3d9f c, 5d8, i 2d8f, 4d8, P4, P5, P4

Xiquets de Reus: 4d8, 3d8, 5d8, P4, P5, P4

Castellers de Lleida: 5d7, 4d7a, 4d7, 2 P5, 3 P4

stats