Ara Castells 30/10/2015

Els Xicots de Vilafranca ho volen tot pel Roser

Els vilafranquins volen ajuntar el cinc de vuit i el tres de nou amb folre a la diada del Roser i, si tot va bé, pujar un pis més al pilar de sis

Marta Díaz
2 min
Primer tres de nou amb folre carregat de la història dels Xicots de Vilafranca a la diada de vigília de la festa major de Vilafranca del Penedès. Santi Rius / XICOTS DE VILAFRANCA

BarcelonaAmb la premissa que el Roser ha de ser una diada per passar-ho bé, els Xicots de Vilafranca encaren la diada de la colla amb la il·lusió i determinació d'ajuntar els seus dos màxims, el cinc de vuit i el tres de nou amb folre, en una mateixa diada per primera vegada a la seva història i, fins i tot, d'anar més lluny i estrenar un nou pilar.

La colla vilafranquina es proposa, doncs, tornar a descarregar el cinc de vuit per segona vegada aquesta temporada, després d'haver-lo descarregat per primera vegada a la seva història a principis d'aquest mes, a la diada del 40è aniversari dels Nois de la Torre a Torredembarra; i tornar a portar a plaça –i descarregar, esclar– el tres de nou amb folre, castell que els Xicots carregaven per primera vegada a la seva història al mes d'agost amb motiu de la diada de vigília de festa major, a Vilafranca del Penedès.

Però els d'Aina Mallol no volen aturar-se aquí i, si l'assaig d'avui dóna bons resultats, intentaran a plaça el primer pilar de set amb folre de la seva història, exactament dos mesos després d'haver descarregat per primera vegada el pilar de sis, a la diada de Sant Ramon a Vilafranca. De moment, les proves dutes a terme en assaig han anat molt bé i només falta acabar de tenir bones sensacions a l'assaig que la colla farà aquest vespre per decidir si el pugen un pis més.

Els Xicots de Vilafranca van descarregar diumenge a la diada de Sant Ramon el primer pilar de sis de la seva història. XICOTS DE VILAFRANCA

El tercer castell que la colla de Cal Noi-Noi portarà a plaça diumenge serà el dos de vuit amb folre, sobre el qual els Xicots han demostrat enguany tenir un domini absolut, havent-lo descarregat sis vegades consecutives al llarg de la temporada. Aquest castell compta, de fet, amb una efectivitat del cent per cent enguany, ja que sempre que la colla l'ha dut a plaça s'ha acabat descarregant. La darrera vegada que els Xicots de Vilafranca han descarregat el dos folrat ha estat a l'aniversari dels Nois de la Torre, on van tornar a signar la millor actuació de la seva història.

Els Xicots de Vilafranca volen posar així la cirereta a una temporada en la qual la feina ben feta ja els ha permès recollir els primers fruits i de la qual ara volen ensenyar el resultat final, signant, una vegada més, la millor actuació de la seva història.

A la diada del Roser, que se celebrarà demà, dissabte, a les sis de la tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, hi participaran els Castellers de Lleida, que molt probablement es plantejaran les dues estructures màximes que han coronat enguany, el tres de vuit i el dos de set; i els Xiquets de Reus, que ja han anunciat que perseguiran el tres de nou amb folre a Vilafranca per tal d'acabar la temporada amb la satisfacció d'haver tornat a coronar el tres folrat fora de casa.

stats