Ara Castells 09/08/2015

Els Xiquets de Cambrils i els Castellers de l'Alt Maresme fan un pas endavant

Dues noves formacions castelleres nascudes a localitats marineres aprofiten l'estiu per apuntar-se els primers castells de set pisos

Efren Garcia
1 min

BarcelonaAlgunes de les noves formacions castelleres lluny d'aturar la seva activitat durant l'època estival estan aprofitant aquestes setmanes per fer una millora important en els seus registres. És el cas de dues colles de poblacions marineres com ho són Cambrils i l'Alt Maresme. Xiquets i Castellers han estrenat en ple mes d'agost els seus primers castells de set pisos.

Els Xiquets de Cambrils van aprofitar la invitació dels Castellers de Vilafranca per participar a la diada de Cal Figarot per portar a plaça d'una sola tacada els primers quatre i tres de set després de la seva refundació. La colla de la camisa bordeus va aconseguir coronar el quatre en la primera ronda però va fer llenya al provar el tres quan la canalla es disposava a ocupar les seves posicions. Els Xiquets no descarregaven el quatre de set des de 1998, quatre anys abans que aturessin l'activitat en la seva primera època fent castells, que va coincidir amb el boom dels noranta.

Amb dos quatres de set descarregats i un de carregat, i amb un intent no reeixit de tres de set al sarró, els Castellers de l'Alt Maresme abordaven dissabte a Santa Susanna l'atac al segon esglaó dels castells de set, el tres. Els Maduixots van provar el castell de set pisos en segona ronda, després d'un intent desmuntat. Tot i els nervis evidents i un tremolí constant, van dominar l'estructura fins al moment de fer-hi l'aleta. Un cop coronat es va transformar, va estirar-se a la part alta i va cedir inevitablement.

stats