Ara Castells 23/06/2019

Els Xiquets de Reus trepitgen l'accelerador per Sant Pere

La colla de la capital del Baix Camp completa el tres de nou amb folre més matiner del seu historial

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets de Reus descarreguen el seu 3d9f més matiner durant la diada de Sant Pere

La plaça del Mercadal va tornar a vestir-se de gala dissabte per gaudir de l’estrena de nou pisos més matinera dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana van rubricar una actuació excel·lent en descarregar per primer cop aquesta temporada el tres de nou amb folre. El tres va ser també el millor castell de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia van aprofitar la trobada per estrenar dues construccions que encara no havien descarregat enguany.

Venien avisant feia setmanes, la seva progressió recordava la de les millors temporades, però l’alentiment de ritme generalitzat en el món casteller no havia permès que el suflé mediàtic es descontrolés. Després de repetir la tripleta de castells de vuit a la Selva del Camp, els Xiquets de Reus tenien clar que la diada de Sant Pere havia de servir per alçar un punt més el llistó. Van començar la seva actuació amb el seu castell més important fins al moment, el dos de vuit folrat. Van guardar la sorpresa per al segon torn, van descarregar el tres de nou amb folre amb certa veterania i van arrodonir la festa amb el quatre de vuit. La naturalitat amb la qual la colla del Baix Camp ja ataca el castell de nou pisos fa que alguns oblidessin l’excepcionalitat de la data. La colla amfitriona mai abans havia descarregat el tres de nou folrat abans del mes de setembre, i el més matiner que havien coronat se l’havien apuntat dos dies més tard, el 25 a la mateixa diada de Sant Pere de l’any 2016.

A les portes de la diada de Sant Joan i amb els seus propis reptes en ment, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va repetir el tres de nou amb folre una setmana després de descarregar-lo per primer cop aquesta temporada. La seva actuació, però, va centrar-se en dues estructures de futur, el quatre i el cinc de vuit, que hauran de ser les següents en guanyar un pis d’alçada.

Tot i no estar passant pel seu millor moment de forma, els Castellers de la Vila de Gràcia no van voler esdevenir els convidats de pedra. Van mostrar la feina que ja fa setmanes que preparaven al seu local d’assaig, van descarregar per primer cop enguany tant el tres de vuit com el dos folrat. D’una sola tacada van apuntar-se les dues estrenes, i van rubricar la primera tripleta de castells de vuit en sumar-li el quatre de vuit –el carro gros– en la tercera ronda.

Xiquets de Reus: 2d8f, 3d9f, 4d8, 2 P5, 4 P4

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 3d9f, 4d8, P5 + 4 P4

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d8, 2d8f, 4d8, V5

stats