Cas Megaupload

Ajornat fins al març el procés d'extradició de Kim Dotcom als Estats Units

El fundador de Megaupload considera que és una tàctica "bruta" de les autoritats nord-americanes per perjudicar-lo

Efe
2 min
Hollywood va voler fer negocis amb Megaupload

SidneyEl procés sobre la petició d'extradició del fundador del portal Megaupload, Kim Dotcom, per part dels Estats Units per poder-lo jutjar per suposada pirateria informàtica i altres delictes ha quedat ajornat fins al 25 de març del 2013, segons ha informat la defensa de l'acusat a Nova Zelanda. "El procés d'extradició, ajornat fins al març. Tàctiques brutes de retard per part dels Estats Units. Ells van destruir el meu negoci. Van agafar tots els meus béns. El temps farà la resta", ha denunciat Dotcom a través de Twitter.

La primera vista del procés, que estava programada per al 6 d'agost al tribunal del districte de North Shore, als afores de la ciutat d'Auckland, ha estat endarrerida a causa de la complexitat del procés i perquè hi hagués temps de resoldres diversos assumptes legals vinculats al cas. Ira Rothken, l'advocat de Dotcom als Estats Units, ha explicat a totes les parts implicades que s'han reunit amb el jutge del tribunal, David Harley, segons ha informat la ràdio neozelandesa NewstalkZB.

"Com que les autoritats neozelandeses, que representen els Estats Units, han presentat apel·lacions i aquestes es demoraran durant un període raonable de temps, consideren que té sentit que aquest procés d'extradició comeni després d'escoltar aquestes apel·lacions, ha explicat Rothken. L'advocat opina que hauria estat millor per al seu client evitar un retard per tal que ell i els altres tres directius de Megaupload acusats a Nova Zelanda poguessin tenir "una resolució més predictible i més aviat" i, d'aquesta manera, "reprendre la seva vida normal". En canvi, Greg Towers, un dels advocats de Dotcom a Auckland, ha comentat a la cadena neozelandesa TVOne que l'ajornament no és un avantatge ni un desavantatge.

A finals de juny, la presidenta de l'Alt Tribunal de Nova Zelanda, Helen Winkelmann, va determinar que les ordres utilitzades per dur a terme l'operatiu policial d'assalt realitzat el mes de gener contra la mansió de Dotcom, als afores d'Auckland, eren massa àmplies i no especificaven de forma apropiada els delictes atribuïts a Dotcom, per la qual cosa eren il·legals.

La sentència de Winkelmann va arribar després d'un dictamen del jutge David Harvey que determinava que els advocats de Dotcom havien d'obtenir còpies del material confiscat. Però l'Alt Tribunal encara no s'ha pronunciat sobre la destinació de les proves confiscades ni sobre l'accés al material decomissat.

La detenció del fundador de Megaupload i de tres executius més de l'empresa a Nova Zelanda –tots ells ja en llibertat condicional– va tenir lloc en el marc d'una operació internacional contra la pirateria informàtica que va incloure el tancament del seu portal i més detencions a Europa. Les autoritats dels Estats Units volen jutjar set directius de Megaupload, entre ells els quatre detinguts a Nova Zelanda, per suposats delictes relacionats amb la pirateria, el crim organitzat i el blanqueig de diners.

stats