Una andalusa sacseja Twitter amb un vídeo contra la catalanofòbia

La bloguera @focusings afirma que de petita se li "va ensenyar a odiar els catalans" i demana "personalitat" a tots aquells que odien Catalunya sense "haver-la trepitjat mai"

2 min

La bloguera de Huelva i resident a Barcelona @focusings ha publicat un vídeo contra la catalanofòbia que ha triomfat per Twitter. Entre altres tòpics, l'andalusa desmenteix que els catalans només parlin català o que els rètols de les botigues a Catalunya estiguin escrits únicament en català. També afirma que a Catalunya no ha tingut mai cap problema d'odi i que el seu propòsit és donar la seva opinió sobre un tema tan sensible.

Tan sensible, que de seguida tota mena de reaccions han encès la xarxa social sota l'etiqueta de #catalanofòbia. Això sí, el sentiment més majoritari és d'agraïment per part dels catalanoparlants. Per exemple, l'usuari @SergiAtienza ha escrit: "Una mica d'aire demòcrata i respecte des d'Espanya. Viva la madre que te parió, y gracias!". També l'usuari @Gilcdt ha agraït: "SORT que encara queda gent amb seny pel món! Gràcies". O l'usuari @im_dario, que ha publicat: "Genial vídeo de @focusings sobre #catalanofobia".

Però també n'hi ha de no tan agradables, tot i que molt més minoritaris. L'usuari @uvejeje ha considerat: "Su vídeo sobre la "catalanofobia" me parece una de las chorradas más imbéciles y victimistas que vi en años. Enhorabuena." O @luser76, que veu una conspiració darrere el vídeo: "Intuyo que el video de la andaluza que le inculcaban catalanofobia és otra de tantas campañas separatistas, montaje?". També @JavierBcn72 li retreu falta d'objectivitat: "Ud. victimiza Cataluña mostrando una sola cara de la "confrontación". Es un video que toma partido."

La bloguera, que diu que des de petita l'havien ensenyat a odiar Catalunya, acaba agraint que li hagin "donat menjar".

stats