El nou iPhone 5S, daurat i amb reconeixement d'empremta digital

Apple ha presentat a la seva seu dels EUA l'iPhone 5C, disponible en cinc colors i 'low cost'

Ara
2 min
Nou iPhone 5S

BarcelonaEn la presentació, que s'ha dut a terme a Cupertino, als EUA, han presentat les característiques del nou iPhone 5S. Sortirà en els colors blanc, negre i daurat. A més, el nou iPhone 5S porta processador A7, de 64 bits. iOS 7 ja és compatible amb aquesta nova arquitectura. "El rendiment del CPU de l'iPhone 5S és 40 cops major que el de l'iPhone original", expliquen a la presentació. El xip A7 té 1.000 milions de transistors en el mateix espai que l'A6 del model anterior. Expliquen en la presentació que l'autonomia de la bateria del nou iPhone 5S és "igual o major" que la de l'iPhone 5.

La càmera de l'iPhone 5S té un captador d'imatge un 15% més gran. A més, la càmera té doble flaix, un llum LED blanc i un altre de color ambre. D'aquesta manera, es poden fer moltes combinacions de temperatura diferents. Aquesta càmera permetrà també fer ràfegues de fotos més ràpides i el 'software' del mòbil proposarà les que han quedat millor. La càmera de vídeo tindrà una opció ultralenta de 120 quadres per segon.

Una de les novetats més destacades d'aquest nou iPhone és que escanejarà l'empremta digital en menys d'un segon des del botó d'inici. És a dir, serà molt més difícil poder accedir al mòbil d'un altre. Tot aquest seguit d'innovacions costaran als EUA –amb dos anys de contracte– 199 dòlars amb 16 GB, 299 amb 32 GB, i 399 amb 64 GB. Espanya queda fora dels llocs on es podrà comprar el nou iPhone el dia 20 de setembre. Entra al segon tram de països, en què aquests aparells tenen fins al desembre per posar-se en venda. Segons la pàgina francesa d'Apple, el model de 16 GB d'aquest 'smartphone' costarà 699 euros, lligat a cap contracte de permanència de cap operadora.

Un iPhone 'low cost'

Apple ha presentat també costarà 599 euros

iOS7, millora "moltíssim"

stats