El conseller delegat i director general de Yahoo dimiteix després de l'escàndol pel currículum fals

Scott Thompson podria haver acreditat dues llicenciatures, una en comptabilitat i una altra en informàtica, que no va aconseguir

Efe
2 min

WashingtonScott Thompson ha dimitit del seu càrrec de conseller delegat i director general de Yahoo després que hagi sortit a la llum que podria haver mentit en el seu currículum. Thompson podria haver accedit al càrrec acreditant una llicenciatura en comptabilitat i una altra en informàtica que no va aconseguir.

La irregularitat va ser descoberta pel principal grup accionista a Yahoo, Third Point, que controla el 5,8 % dels actius i que va demanar que es destituís Thompson i Patti Hart, l'executiva que va supervisar la seva contractació.

Third Point manté des de fa temps una tensa relació amb la cúpula de la companyia en una lluita per quotes de poder en el consell d'administració. De fet, ha aconseguit que homes de les seva confiança, com els consellers delegats Dan Loeb, Larry Wilson i Michael Wolf, entrin a formar part del consell de Yahoo a partir del pròxim 16 de maig.

Yahoo va atribuir la falsedat en el currículum de Thompson, credencials oficials presentades davant la Comissió del Mercat de Valors dels EUA, a un "error involuntari". La companyia ha defensat que els errors del currículum "no alteren de cap manera el fet que el senyor Thompson és un executiu altament qualificat, amb un historial d'èxit al capdavant de grans companyies tecnològiques".

En una carta, Thompson es disculpava per "com aquest assumpte ha afectat la companyia", encara que no va aclarir els dubtes sobre el cas. Fonts del portal especialitzat en tecnologia 'All Things Digital' han indicat aquesta setmana que Thompson considera que aquest escàndol amaga una "venjança personal".

Des de l'arribada al càrrec, Thompson ha acomiadat uns 2.000 treballadors i planejava reduir un 50% els serveis oferts per Yahoo. Abans d'arribar a la companyia havia dirigit la divisió de PayPal del grup eBay i la falsa llicenciatura figurava al seu currículum des de l'any 2004.

Yahoo ha anunciat avui que Ross Levinsohn, vicepresident executiu i director mundial de la divisió de mitjans del grup, assumirà el càrrec de director general de forma interina després de la dimissió de Scott Thompson.

stats