Creen un 'smartphone' capaç de detectar la radiació

Una empresa de telefonia japonesa se suma a les innovacions per millorar la seguretat dels ciutadans després del desastre de Fukushima

Ara
1 min
El nou dispositiu s'anomenarà Pantone 5

BarcelonaL'empresa de telecomunicacions japonesa SoftBank ha creat un telèfon intel·ligent que incorpora un detector de radiació i que estarà disponible aquest juliol. Des del tsunami i el desastre nuclear posterior que va sacsejar el Japó a principis de 2011, el país s'ha bolcat per innovar i assegurar més protecció en cas d'una emergència (per exemple, a través d'unes càpsules d'escapament que ara duen algunes bosses de la compra que es dobleguen i es converteixen en cascs de seguretat).

Segons el web Springwise.com, les característiques del nou dispositiu són:

El nom: s'anomenarà Pantone 5 107SH.

La fabricació: la companyia Sharp serà l'encarregada de fabricar-lo.

Les mesures: el mòbil mesurarà 115 mm x 58 x 12.

On funcionarà: prestarà informacions als residents de Japó, però també en altres països amb instal·lacions d'energia nuclear.

L'avenç principal: s'ha treballat especialment per aconseguir una versió més reduïda del conductor de silici del comptador Geiger, que s'utilitza per mesurar els nivells de radiació a l'atmosfera i que es podrà utilitzar clicant només un botó.

Dues maneres de funcionar: els usuaris podran obtenir la informació sobre els nivells de radiació en temps real o en un mapa a través d'un període de temps especificat.

Altres aplicacions: el mòbil també porta una càmera de 4,9 megapíxels, correu electrònic gràfic, connectivitat "platí" de 900 Mhz de banda sense fils, un estoig impermeable i la carcassa estarà disponible en vuit colors.

stats