Google col·laborarà en l'obertura d'un centre d'estudis d'internet a Alemanya

Els impulsors del projecte són la Universitat Humboldt (HU), la Universitat de les Arts (UDK) i el Centre Científic d'Investigació Social (WZB), tots tres amb seu a Berlín. L'institut s'obrirà a l'octubre i analitzarà la relació entre la xarxa i la societat. Google hi aportarà 4,5 milions d'euros

Agències
2 min

BarcelonaEl gegant informàtic Google ha ofert el seu suport a tres institucions alemanyes per obrir aquest octubre un centre de recerca independent, destinat a analitzar la relació entre internet i la societat.

Els impulsors del projecte són la Universitat Humboldt de Berlín (HU), la Universitat de les Arts de Berlín (UDK) i el Centre Científic d'Investigació Social de Berlín (WZB). Google hi aportarà un total de 4,5 milions d'euros durant els tres primers anys.

L'objectiu de l'institut és estudiar els canvis que ha generat internet a la societat i se centrarà en quatre àmbits d'estudi: innovació, política, filosofia del dret i dret constitucional i política dels mitjans.

Per tal de garantir la independència de l'institut, es crearà una societat patrocinadora per al seu finançament i un equip d'investigació que definirà continguts i objectius, mentre que un consell científic analitzarà el treball del centre.

El conseller delegat de Google, Eric Schmidt, ja havia avançat la participació de la companyia en el projecte el febrer passat, en un article publicat al diari Die Welt.

Google, investigada per pràctiques monopolístiques a la xarxa

Paral·lelament, Eric Schmidt s'ha compromès a declarar davant del Senat nord-americà en una audiència en què s'examinarà la competència online de la companyia.

Google es troba involucrada en una investigació antimonopoli de la Comissió Federal de Comerç (FTC, per les seves sigles en anglès) dels EUA sobre presumptes abusos de poder en el mercat.

La companyia del cercador controla aproximadament el 69% de les cerques que es realitzen a través de la xarxa. LA FTC està analitzant les queixes de les companyies competidores, que acusen Google d'oferir el rànquing de resultats de cerques segons els seus interessos, amb un tracte de posicionament favorable per als seus serveis propis.

stats