Google llança els telèfons Pixel, la plataforma Daydream i Home, un assistent per a la llar

L'empresa del buscador aposta per la tecnologia artificial per conquerir el mercat

Ara
3 min
Moment de la presentació de Home, l'assistent per a la llar de Google

BarcelonaEl gegant tecnològic Google ha presentat aquest dimarts a San Francisco un conjunt de novetats per competir en gairebé tots els àmbits: telefonia, assistents de veu, realitat virtual i potser un sistema operatiu nou. La primera novetat que ha presentat la companyia és Google Assistant, la primera versió d'un assistent que funciona a través de les tauletes i els telèfons mòbils i que respon preguntes senzilles dels usuaris. Així, Google Assistant ajuda a recordar les tasques del dia a dia, recomana quina és la ruta més ràpida per arribar a un lloc i fa reserves a restaurants, entre altres.

El productor executiu de Google, Sundar Pichai, ha explicat durant la presentació que estan treballant perquè Google Assistant admeti ordres de veu de diferents idiomes i, fins i tot, reconegui la veu del seu usuari. La companyia ha incorporat Google Assistant a la seva nova aplicació de missatgeria instantània, Google Allo, que permet sumar l'assistent a converses de grup.

Un 'smartphone' cridat a competir amb Apple

Una imatge filtrada del nou telèfon de Google

La novetat més esperada de l'esdeveniment, però, els telèfons Pixel i Pixel XL, que aspiren a competir amb els iPhone d'Apple, s'ha revelat poques hores abans de l'inici de la presentació. Una filtració a la web de Carphone Warehouse deixa entreveure que els nous terminals comptaran amb un assistent de veu intel·ligent, emmagatzematge d'entre 32 i 128 GB, pantalla Full HD per al model petit –amb 4G de RAM– un processador Snapdragon 821 i Android 7.0. A més, els terminals comptarien amb un USC-C amb càrrega ràpida i una nova interfície, així com amb l'aplicació de missatgeria Allo, llançada per la companyia fa unes setmanes. Els telèfons també incorporaran escàners d'empremtes dactilars a la part posterior.

Pixel serà el primer telèfon que incorporarà Google Assistant, a través del qual els usuaris podran enviar missatges mitjançant ordres de veu. Així mateix, Google Assistant utilitza la informació de la pantalla per contextualitzar les seves respostes. El nou telèfon també tindrà una càmera per a 'selfies' de 8 megapíxels i una de 12 amb estabilitzador òptic d'imatge que, segons Google, "és la millor càmera per a 'smartphones' actualment al mercat". Es tracta d'una de les càmeres més ràpides per a telèfons, que corregeix les imatges borroses i estabilitza la imatge, ja sigui per a vídeo o per a fotografia. Pel que fa a les actualitzacions, Pixel les incorpora automàticament cada vegada que s'apaga el telèfon mòbil, un funcionament similar al dels ordinadors. L'aparell sortirà al mercat amb dues mides de pantalla, de 5 i de 5,5 polzades, i estarà disponible en negre, platejat i blau. La bateria tindrà una durada de set hores i es carregarà en 15 minuts.

El llançament dels nous 'smartphones' representa el desembarcament de Google al mercat dels telèfons mòbils d'alta gamma, dominat per l'iPhone d'Apple i els dispositius Android de Samsung durant els últims anys. La comercialització dels nous telèfons, a diferència del que passa amb el Nexus, que es ven de manera directa a través d'internet, inclourà acords amb operadors de telefonia mòbil amb l'objectiu d'arribar a un mercat més ampli. De moment, el telèfon està disponible en opció de precompra als Estats Units, Austràlia, el Canadà, el Regne Unit i Alemanya. El model més barat costarà 629 dòlars.

Daydream, realitat virtual

Les Daydream

Google també ha presentat Daydream, la seva nova plataforma de realitat virtual, que es podrà fer servir amb unes ulleres específiques. "Volem que utilitzar la realitat virtual sigui fàcil i ràpid", ha dit la companyia. Les ulleres, que tindran un cost de 79 dòlars, van acompanyades d'un comandament que controla els moviments de l'usuari. Entre les propostes de Daydream, la plataforma inclourà un videojoc basat en l'entorn de 'Harry Potter', una aplicació educativa sobre l'univers i les galàxies i un catàleg amb ficcions i documentals de Netflix i Hulu. Tot plegat es completa amb una opció de Google Maps amb realitat virtual i una biblioteca de YouTube amb vídeos en 360 graus.

Home, l'assistent intel·ligent que planta cara a Amazon

Home, l'altaveu intel·ligent

La presentació d'aquest dimarts ha servit per mostrar l'arribada definitiva de Home, l'assistent intel·ligent clarament inspirat en l'Echo d'Amazon. Així, Home consistirà en un altaveu que també exerceixi d'assistent personal. El dispositiu es va presentar al mes de maig. La idea que subjau en aquest dispositiu, similar als assistents de veu que ja trobem al telèfon mòbil, com ara Siri (iPhone), és que, en convertir-se en un element que passa de la mà a un espai determinat –l'habitació, la taula de la cuina...– el seu ús serà més còmode i natural. A més, s'afavoreix el fet que es faci servir en grup.

stats