tecnologia

Google prepara l'alternativa a Skype a través de Chrome

La companyia està enllestint la integració de la tecnologia WebRTC al navegador, que ha de permetre les comunicacions d'àudio i vídeo en temps real sense necessitat d'un programari específic

Redacció
1 min

BarcelonaGoogle està desenvolupant una eina que pretén desbancar a Skype en el camp de les videoconferències online.

Segons publica The InquirerThe Inquirer, la companyia del cercador ha confirmat que la tecnologia WebRTC, indicada per a les comunicacions d'àudio i vídeo en temps real, estarà disponible per al navegador Chrome en les properes setmanes.

L'objectiu de Google és que la tecnologia RTC (Real-Time Communications) sigui un estàndard de referència en el camp de les videoconferències online, i les empreses el puguin integrar a les seves pàgines web de forma sencilla. El principal avantatge que aportaria aquesta tecnologia és que no cal descarregar un programa específic per al seu desenvolupament, com és el cas de Skype.

La idea de crear una eina per a videoconferències en temps real es va confirmar quan Google va adquirir la companyia IP Global Solutions (GIPS), el maig del 2010, una empresa especialitzada en telefonia i videoconferències.

Segons publica el web CNET, Henrik Andreasson, un programador de Google, ha assegurat que l'objectiu del servei és permetre que els usuaris puguin establir comunicacions a temps real a través de Chrome mitjançant les capacitats de Javascript.

La tecnologia WebRTC utilitza dos còdecs d'àudio de Global IP Solutions (GIPS) i el còdec de vídeo propi VP8.

stats