Un vídeo sobre el Barça i la independència de Catalunya, nominat als Oscar d'internet

Forma part d'una sèrie de reportatges del diari britànic 'The Guardian'. Els premis Webby es lliuraran el 22 de maig. Es pot votar fins al 25 d'abril. Entre els finalistes també hi ha Google, el 'New York Times' o Nike

Ara / Efe
2 min

BarcelonaFa uns mesos el diari britànic 'The Guardian' va explicar el procés sobiranista català a través del Barça i del sentiment que fa que molts catalans el considerin "més que un club". Ara aquell vídeo ha sigut seleccionat entre els finalistes dels premis Webby, considerats els Oscar d'internet, en la categoria de vídeos esportius. La peça s'emmarcava dins la sèrie de reportatges de l'edició digital del diari britànic sobre el procés català.

Els premis Webby es lliuraran el 22 de maig en una gala a Nova York. Els internautes poden votar fins al 25 d'abril a la pàgina web dels premis per escollir els guanyadors. L'any passat, es van registrar 2 milions de vots.

Entre els nominats d'aquest any també hi ha el Google Maps per a iPhone o l'espectacular reportatge interactiu 'Snow Fall' del 'New York Times'. Els guardons reconeixen aquells que han explotat les possibilitats de la xarxa per difondre els seus continguts o per guanyar reconeixement mediàtic.

"Aquest any els nominats mostren un internet més personal i generalitzat, on els nostres amics i la gent en qui confiem formen part dels llocs més discrets de les nostres vides", ha dit el director executiu d'aquests guardons, David-Michel Davie.

Entre les nominacions de l'Acadèmia Internacional d'Arts i Ciències Digitals (IADAS) destaquen les de Nike, seleccionada en 17 categories. També les 12 nominacions del gegant Google, la cadena nord-americana HBO i el diari 'New York Times'.

En aquesta dissetena edició dels premis no hi falten les celebritats, ja que entre els nominats als guardons apareix l'actriu Charlize Theron, Tom Hanks, Lady Gaga, Jennifer Hudson o Chris Hardwick.

Segons ha destacat l'organització, en les candidatures als Webby s'ha intentat reflectir l'impacte de les xarxes socials i els dispositius mòbils en la cultura popular i les empreses.

L'any passat van ser guardonats de la cantant islandesa Björk, la xarxa social Facebook o l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg.

stats