Xarxes

Un atac informàtic fa caure la web d''El Jueves' coincidint amb la seva portada sobre Mahoma

Els problemes van començar dimecres a la nit i dijous la publicació assegurava que havien estat provocats intencionadament

Ara
1 min
Imatge que mostra el web de la revista 'El Jueves'

BarcelonaLa web d''El Jueves' està fora de servei des de dimecres al vespre, poques hores després que arribés als quioscos l'últim número de la revista, que mostrava en portada diverses possibles caricatures de Mahoma. La mateixa publicació ja reconeixia els problemes el mateix dimecres en un tuit que apuntava la possibilitat que l'error fos provocat per un "atac DoS", és a dir, la creació de moltes sol·licituds simultànies d'accés al servidor de la web per tal que es col·lapsi i deixi de funcionar.

Dijous aquestes sospites van agafar més força, i el Facebook de la revista ja donava per fet que es tractava d'un atac: "Suggeriments per frenar atacs DoS reiterats? És per a un amic", va escriure la redacció al seu mur, sense perdre la ironia que caracteritza la publicació. Aquest divendres la web continua caiguda, i només mostra un dibuix d'un bufó esclafant un ordinador amb un martell sota la frase "No podem més".

La revista no ha volgut vincular aquest atac amb la polèmica suscitada per la seva última portada, que dijous va portar l'ambaixada espanyola a Egipte a demanar als ciutadans de l'Estat que es troben en aquest país que extremessin les precaucions davant de possibles represàlies.

stats