XARXES

Els usuaris tenen dret a recuperar els arxius privats de Megaupload

L'associació de consumidors Facua creu que el govern dels EUA està obligat a posar-los a la seva disposició

Ara
2 min

BarcelonaL'associació Facua - Consumidores en acción adverteix que els usuaris de la web Megaupload, clausurada aquest dimarts per l'FBI, tenen dret a recuperar els arxius privats emmagatzemats als seus servidors. Segons l'entitat, el govern nord-americà està obligat a posar-los a la seva disposició.

Facua reclama en un comunicat al govern espanyol que "actuï en defensa dels interessos dels ciutadans i reclami a l'executiu nord-americà que adopti les mesures necessàries per garantir la recuperació dels arxius privats".

L'associació de consumidors recorda que "independentment de les possibles activitats i els seus usos il·lícits, Megaupload era un magatzem d'arxius privats que milions d'usuaris feien servir per guardar o compartir de manera absolutament legal", com un disc dur virtual.

Sense possibilitat de recuperar-los

Més enllà de les sèries i pel·lícules penjades que se saltaven els drets d'autor, Megaupload emmagatzemava també molts documents privats d'usuaris que utilitzaven la plataforma per intercanviar-ne, ja que era una via fàcil, ràpida i segura de compartir arxius i recuperar-los des de qualsevol lloc.

El tancament de la web per part de l'FBI ha deixat els usuaris que hi havien penjat documents legalment sense la possibilitat de recuperar-los, i amb la incògnita de què passarà amb els seus arxius i de si algun dia hi podran accedir.

La situació s'agreuja pel fet que molts dels usuaris que pujaven documents a aquest portal estaven donats d'alta al servei Premium, que, a canvi del pagament d'una quota, els permetia accedir a més continguts i a més velocitat. Ara, malgrat que estan al dia del pagament i no han comès cap il·legalitat, es troben que han perdut els seus arxius.

stats