Microsoft presenta el Windows 10, que fa marxa enrere i recupera el menú d'inici

La nova versió del sistema operatiu no es posarà a la venda fins a finals de l'any que ve

Ara
2 min

BarcelonaMicrosoft ha presentat aquest dimarts el Windows 10, el sistema operatiu que ha de substituir el Windows 8 a finals de l'any que ve. El gegant tecnològic se salta el nom del Windows 9 però paradoxalment fa marxa enrere i recupera un menú d'inici semblant al del Windows 7 i que havia eliminat en l'última versió del sistema operatiu, fet que va causar moltes crítiques.

El Windows 8 s'havia pensat especialment per als aparells amb pantalla tàctil, tant portàtils com tauletes, i per això en lloc del clàssic escriptori amb menú d'inici al qual s'havien acostumat els usuaris, tenia una pantalla d'inici basada en 'widgets', una graella on es veien dades d'algunes aplicacions i programes i que servia per accedir-hi directament. Molts clients de Microsoft no s'hi han acostumat o, senzillament, mantenen el Windows 7.

En la roda de premsa que Microsoft ha fet aquest dimarts a San Francisco el vicepresident executiu de sistemes operatius, Terry Myerson, ha afirmat que el Windows 10 és "el primer pas en la creació de tota una nova generació de Windows", segons l'agència Efe. Ha assegurat que la nova versió seria un sistema "familiar, compatible i productiu".

La idea de Microsoft és que el nou sistema serveixi tant per a ordinadors de taula com per a mòbils i tauletes i que s'adapti a cada mena d'aparell on s'instal·li. Joe Belfiore, també vicepresident de sistemes operatius de Microsoft, ha mostrat com és el menú d'inici, que recorda el del Windows 7 tot i que s'ha renovat força, i altres novetats com la possibilitat de treballar amb diferents escriptoris a la vegada, una opció que ja fa temps que tenen els qui fan servir sistemes operatius Mac i Linux.

El nou sistema conservarà moltes de les novetats del Windows 8, com el menú desplegable a la dreta, i inclou una renovada barra de tasques que permetrà veure cada una de les aplicacions i programes que teniu oberts. També manté la barra Charms tot i que millora tot el sistema de cerca, que busca tant dins l'ordinador com a internet –a través del Bing, esclar.

stats