Mobile World Congress: els ginys que més t'interessen

De mòbils ultrafins o a prova d'espies, a cadires per a la realitat virtual, al congrés de Barcelona s'hi poden veure tota mena d'aparells i invents

Enric Borràs
6 min

BarcelonaEl mòbil xinès més prim que l'iPhone 6

Gionee Elife S7

El fabricant xinès Gionee ha presentat al Mobile World Congress el Gionee Elife S7, un mòbil amb Android de 5,5 mil·límetres de gruix, 1,2 mil·límetres més prim que l'iPhone 6, i amb més bateria. Tot i que Gionee ja havia presentat mòbils de menys de mig centímetre de gruix, l'Elife S7 està més ban acabat, amb un cos d'alumini i magnesi, i compta amb millors components. S'enfoca al mercat europeu, on es llançarà aviat per uns 400 euros i al congrés ha causat força interès.

El telèfon perfecte per als obsessius de la seguretat

Blackphone 2

La companyia Silent Circle ha presentat al congrés de Barcelona la segona versió del seu mòbil a prova d'espies, el Blackphone 2, un aparell a prova d'espies, pirates informàtics i tota mena d'intrusos. Amb la informació i aplicacions de missatgeria xifrades, la nova versió del telèfon millora els components i els acabats i renova el sistema operatiu, PrivatOS. El nou aparell es posarà a la venda a mig any i més tard Silent Circle també preveu llançar una tauleta.

El Samsung de pantalla arrodonida a les vores

Samsung Galaxy S6 Edge

El Samsung Galaxy S6 Edge i el seu company més conservador, l'S6, són les estrelles del congrés, tot i que es va presentar diumenge l'Edge és l'aparell que ha despertat més expectació per un disseny atrevit i unes característiques d'alta gamma que el posen al capdavant dels Android. El que més crida l'atenció de l'Edge és que la pantalla és arrodonida als extrems laterals; això també permet veure com s'il·lumina la pantalla quan el mòbil és bocaterrosa. L'S6 s'estalvia aquest detall i té un disseny més conservador. En tots dos casos, però, les càmeres del davant i del darrere són força espectaculars i capaces de fer fotografies amb poca llum. Ara, com a mínim t'hi hauràs de gastar uns 700 euros.

Un mòbil per estar a l'última amb Windows sense quedar escurat

Els telèfons d'alta gamma són cars, però Microsoft ha presentat al congrés els Lumia 640 i 640 XL –que sortiran a la venda amb Windows 8.1 però s'actualitzaran al Windows 10 així que estigui disponible– i que costaran entre 140 i 220 euros aproximadament. Amb característiques força competitives pel seu preu, tot i el cos de plàstic i que no arribin a les característiques de l'Edge, estaran a l'abast de moltes més butxaques. A més, amb el preu inclouran un any d'Office i 60 minuts de trucades internacionals amb Skype.

El nou telèfon tàctil i sense teclat de Blacberry

Tot i que Blacberry no té gaire presència al Mobile World Congress l'ha aprofitat per presentar el nou Blacberry Leap, un mòbil completament tàctil –sense el teclat físic que caracteritza els aparells de la companyia– i encarat a la gamma mitjana i al sector professional. Promet 25 hores de bateria, que són més que la majoria de telèfons.

La càmera-telèfon de Panasonic

Panasonic Lumic CM1

Ja es podia comprar en altres països però ara la càmera-telèfon –o al revés– de Panasonic, el Lumic CM1, arriba a l'Estat. L'aspecte ja ho diu tot: és un aparell a mig camí d'un telèfon i una càmera, amb 20 megapíxels el sensor també és fins a tres vegades més gran que el dels mòbils de gamma alta i capaç de fer fotografies de molta més qualitat... i un preu d'uns 900 euros.

Una idea catalana per als professionals de la imatge

El Shoulderpod és un aparell senzill que tan sols val 30 euros però és molt útil per als qui es prenen la imatge seriosament: serveix tant per agafar bé un mòbil qualsevol per gravar un vídeo, sense que balli, com per encaixar-lo a un trípode tradicional. L'empresa va començar a vendre el giny fa mig any i ja en compren tan a Europa com als Estats Units i Àsia. El fundador, Enrique Frisancho, explica que han aconseguit molt més èxit que no esperaven i que fins i fins i tot la BBC els compra el giny per als periodistes de la divisió de Mobile Journalism.

Rellotges connectats

LG Urbane

Rebre els correus electrònics i tota mena de missatges directament al rellotge es pot fer amb 'wearables' com els que han presentat aquests dies Huawei, HTC, Acer i LG. Destaquen l'LG Urbane (a la imatge) i el Huawei Watch, amb força aspecte de rellotge clàssic.

Polseres que ho mesuren tot

HTC Grip

En aquest mateix sector dels 'wearables' però més semblants a polseres que no a rellotges, HTC ha presentar Grip, una polsera quantificadora per a esportistes amb GPS i pantalla flexible. I Acer ha anunciat la Liquid Leap+, amb sistema operatiu propi i compatible amb Android, Windows i iPhone.

Els submergibles de Sony

Sony Xperia M4 Aqua

Si ets dels que és capaç de deixar relliscar el mòbil a la pica o dels que es voldrien banyar amb la tauleta, el nou telèfon Xperia M4 Aqua i la tauleta Z4 de Sony t'interessen. No són els primers aparells remullables que fa la companyia, però s'han actualitzat amb components més avançats i, com sempre a Sony, cuiden molt el disseny. Ara, recorda: són resistents a l'aigua, no aptes per fer submarinisme.

La cadira perfecta per a la realitat virtual

Whiplash, exposada al Mobile World Congress

Whiplash és una cadira que s'enllaça via wifi o bluetooth amb un telèfon mòbil o unes ulleres de realitat virtual i es converteix en el simulador de vol perfecte. Pot moure's en qualsevol direcció, fins i tot hi pots quedar cap per avall, i és ideal per a jocs o simuladors de vol, per exemple, però també pot ser un bon negoci per a parcs d'atraccions. El fundador, el català Franck Torrano, no s'esperava l'acollida que ha tingut al Mobile World Congress i començarà a vendre-la així que s'acabi el congrés. La versió per a particulars costarà uns 10.000 euros, explica, "com alguns televisors de plasma". I espera posar-se en contacte amb empreses de jocs i d'altres menes per començar a adaptar-los al seu invent.

Una targeta amb més memòria que un disc dur

La nova tarja de memòria MicroSD

De la mida d'una ungla però amb més capacitat que més d'un disc dur, i que la gran majoria de mòbils. La nova targeta MicroSD que SanDisk ha presentat a Barcelona té capacitat per a 200 GB.

El teclat plegable de Microsoft

El teclat plegable de Microsoft

Escriure textos llargs en tauletes o mòbils pot ser un infern, però Microsoft ha presentat a Barcelona el Universal Foldable Keyboard, un teclat plegable de butxaca que es pot connectar amb dos aparells a la vegada i que fa les coses molt més fàcils.

stats