Nintendo, blanc d'una protesta per impedir les relacions homosexuals en un joc

L'empresa de videojocs evita cedir a la campanya començada per un jove nord-americà

Ara
2 min

BarcelonaL'empresa japonesa de videojocs Nintendo és el blanc d'una protesta a internet començada per un nord-americà de 23 anys que es queixa perquè el joc Tomodachi Life no permet les relacions homosexuals entre els personatges. En un vídeo i a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #Miiquality, Tye Marini va posar en marxa fa poc més d'una setmana una campanya de ressò internacional que fins i tot ha obligat la companyia a pronunciar-se. Nintendo ha arribat a respondre la campanya, però sense cedir ni entrar en el fons de la qüestió.

El joc, que s'ha de llançar a Europa el 6 de juny, recrea la vida virtual i les relacions entre uns personatges anomenats Mii, que viuen en illes, tenen amics, feina, fills... i parella. Mentre no sigui del seu mateix sexe. Això ha frustrat especialment un fan del joc, Marini, que se sent discriminat per ser homosexual i recorda que tenir parella i casar-se és l'única manera d'accedir a alguns continguts exclusius del joc.

"Les opcions de relacions en el joc representen un món alternatiu jugable més que no cap situació de la vida real", s'ha excusat Nintendo, segons que explica 'The Guardian'. "Esperem que tots els nostres fans veuran que Tomodachi Life volia ser un joc capritxós i extravagant i que de cap manera intentàvem fer cap comentari social", ha assegurat l'empresa, que no ha rectificat per canviar les opcions del joc. Mentrestant, la campanya de protesta continua a les xarxes socials.

Nintendo va vendre gairebé dos milions de còpies del joc el desembre al Japó, però aquella primera versió del joc tenia un error que sí que permetia el matrimoni entre personatges masculins -però no entre els femenins-. Segons que informa Engadget.com, l'empresa ho va resoldre amb una actualització que recomanava instal·lar si els jugadors notaven que les relacions humanes es tornaven "estranyes". Segons Nintendo, les relacions entre els personatges del mateix sexe no es permetien al joc original japonès i el que s'ha distribuït a fora s'ha fet amb el mateix codi.

stats