XARXES

Desenes de tuitaires més van encertar la mort de Bin Laden

Un estudi fet sobre 15 milions de tuits demostra que el cap de l'equip de l'exsecretari de Defensa Rumsfeld, Keith Urbahn, no va ser el primer a tuitejar la notícia

Isaac Salvatierra
2 min
Com es va propagar la mort de Bin Laden a Twitter. La influència de Keit Urbahn i Brian Stelter

BarcelonaUn estudi detallat de com es va escampar la informació de la mort de Bin Laden a través del Twitter demostra que els usuaris amb més seguidors i amb més credibilitat tener un poder d'acció molt més gran a la xarxa social.

Després d'analitzar 15 milions de tuits, la companyia nord-americana SocialFlow ha comprovat com, de fet, Keith Urbahn, el cap de l'equip de l'exsecretari de Defensa Donald Rumsfeld, no va ser el primer a especular sobre la mort del líder d'Al-Qaida. Diversos usuaris, basant-se més en inuïcions que altra cosa, van aventurar-se a dir que Obama anunciaria la desaparició de Bin Laden, un cop es va saber que el president havia convocat una roda de premsa per aquella nit.

A les 21.54, mitja hora abans que Urbahn, @commentkazi va escriure: "Crec que tenim Bin Laden".

@kerrioki va fer un retuit de l'urgent de Reuters amb aquest afegitó: "RT @Reuters: FLASH: El president Obama farà un anunci en breu: Casa Blanca Què pot ser? Gaddafi? Bin Laden? Trump?".

Michael Cohen, membre de l'organització American Security Project, i Elmira Bayrasli, blogger de la revista Forbes, van tenir la següent conversa:

Michael Cohen va ser un dels primers a encertar-la. Ara bé, era només un vaticini, sense cap fonament.

A les 22.24, Keith Urbahn escriu el missatge clau. "M'explica una persona important que han matat Ossama bin Laden. Vaja". La velocitat amb la qual s'estén el seu tuit és sorprenent. La clau és el seu càrrec. Urbahn, de només 27 anys, està directament connectat amb l'exsecretari de Defensa Rumsfeld. En un minut, 80 persones ja l'havien retuitejat, inclòs el reporter de The New York Times, Brian Stelter. En dos minuts, ja s'havien propagat per la xarxa més de 300 reaccions a la publicació original.

El retuit de Stelter, de fet, va ser clau. El periodista té més de 55.000 seguidors –davant els 1.100 que tenia dilluns passat llavors Urbahn–. La professió i el nombre de seguidors tenen una relació directa amb la velocitat amb què s'escampen les notícies.

Urbahn ja té avui 8.000 seguidors al Twitter. En aquest gràfic es pot veure com han augmentat els seus seguidors. L'altra protagonista, Sohaib Athar (@Reallyvirtual), té ara gairebé 105.000 seguidors. Aquest altre gràfic mostra l'evolució dels seus seguidors a Twitter.

En aquesta notícia podeu veure com es va seguir a Twitter la notícia més piulada de la història.

stats