Twitter vigila ara com fas servir el mòbil, però ho pots evitar

La xarxa social comença a posar en marxa l''app graph', que envia a la xarxa social quines aplicacions has instal·lat al telèfon i es pot desactivar amb pocs clics

Ara
1 min

BarcelonaHas rebut un avís de Twitter a l'aplicació de mòbil que et diu que per ajudar-te a personalitzar l'experiència recull dades de les aplicacions del telèfon? Si és així el teu mòbil enviarà als servidors de la xarxa social quines aplicacions tens instal·lades, o sigui, com fas servir el mòbil. Això, diu Twitter, els servirà per fer-te suggeriments personalitzats sobre qui seguir, per mostrar-te tuits que considerin que et poden interessar tot i que no els faci algú que segueixes i, sobretot, per endossar-te publicitat personalitzada. Twitter vol saber més coses de tu perquè els anunciants puguin vendre millor.

Twitter encara no aplica aquesta característica –que anomena 'app graph'– a totes les aplicacions, ho farà gradualment, però si ja te l'ha activada la pots aturar, aquí s'explica com fer-ho. Si tens un iPhone has d'accedir a la pestanya de configuració que trobaràs a la roda dentada de la pestanya 'me' de l'aplicació de Twitter. Si tens un mòbil amb Android trobaràs la pestanya de configuració clicant als tres punts verticals que hi ha al capdamunt a la dreta de l'aplicació.

stats