La Viquipèdia italiana tanca per protestar contra la llei de privacitat

L'executiu de Berlusconi prepara una llei per protegir la privacitat que permetrà que es puguin modificar continguts d'un web amb només una denúncia

Reuters
1 min

RomaLa Viquipèdia ha desactivat de la seva pàgina web italiana, en protesta contra una llei de privacitat que està elaborant el Govern de Silvio Berlusconi, que imposaria noves restriccions als diaris i pàgines d'Internet i posaria fre a les escoltes telefòniques de la policia. La llei obligaria a modificar els llocs web de contingut considerat perjudicial per a la imatge d'una persona a les 48 hores de qualsevol queixa, sense dret a apel·lació.

L'acció de la Viquipèdia arriba el mateix dia que al centre de Roma s'hi han fet manifestacions en contra d'aquesta llei. Els manifestants s'han concentrat amb la boca tapada. El portal lliure d'internet, en un comunicat, ha advertit que que "els pilars mateixos sobre els quals s'ha construït la Viquipèdia - la neutralitat, la llibertat i la verificabilitat del seu contingut - és probable que es vegin molt compromesos". "L'obligació de publicar una correcció sense ni tan sols el dret de discutir i verificar la reclamació, és una restricció inacceptable de la llibertat i la independència de la Wikipedia," assenyala.

El primer ministre Silvio Berlusconi diu que les restriccions als mitjans de comunicació i llocs web són necessaris per garantir els drets dels ciutadans.

No obstant això, grups de periodistes i altres opositors acusen el govern de codificació per encobrir la corrupció de les lleis que amenacen la llibertat fonamental d'expressió.

stats